ULTIMA ORĂ! Autobuzele și microbuzele, oprite astăzi pentru control, în cadrul acțiunilor de combatere a infectării cu virusul Covid-19

0
1734

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Vrancea.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Vrancea se desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând de ieri, 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Vrancea, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

Totodată, se vor efectua verificări și în trafic, împreună cu reprezentați ai ISCTR, fiind vizat transportul în comun de persoane.

După primele activități desfășurate în acest sens, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 69 de societăți comerciale precum și 120 de restaurante,terase, fastfood-uri, fiind legitimate peste 500 de persoane.

Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 250 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Comunicat al IPJ Vrancea din 4 iulie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here