Atenție ce cumpărați! Alimente expirate de TREI ANI, găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor

0
1666

Amenzi de peste o sută mii lei au fost aplicate de comisarii de la Protecția Consumatorilor la controalele efectuate în magazine alimentare din Vrancea și Brăila. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate la magazinele alimentare din Brăila, unde s-au dat 12 avertismente şi 14 amenzi, în valoare totală de 86.000 lei. Totodată, comisarii au dispus oprirea de la comercializare a unor alimente expirate sau cu modificări organoleptice în valoare de 1823 lei. În cazul magazinelor din Vrancea, au fost aplicate patru avertismente și patru amenzi, cu o valoare de 19 mii lei.

Un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea arată că, la magazinele din județul Brăila, au fost găsite la comercializare alimente ambalate care erau expirate chiar și de trei ani, fiind dispusă retragerea de la comercializare. De asemenea, s-au mai găsit fructe alterate sau mucegăite. În Brăila au fost verificați 12 operatori economici din localităţile Olăneasca, Măxineni, Corbu Nou, Salcia Tudor, Gulianca, judeţul Brăila, iar în urma controalelor efectuate, la 10 unități s-au constatat diverse abateri de la prevederile specifice protecţiei consumatorilor.

CJPC Vrancea atrage atenţia operatorilor economici să ia toate măsurile pentru respectarea condiţiilor de păstrare, depozitare a produselor alimentare, aşa cum au fost recomandate de producători prin sistemul de etichetare sau aşa cum sunt prevăzute de reglementările legale specifice, astfel încât să fie eliminat orice risc de alterare a alimentelor, cu atât mai mult cu cât urmează perioade cu temperaturi crescute. „Îi asigurăm pe consumatori că supraveghem permanent piața produselor și serviciilor din județul Vrancea, pentru eliminarea oricăror abateri de la prevederile legale. Le mulţumesc consumatorilor pentru încrederea pe care ne-o acordă şi îi aşteptăm în continuare să dea dovadă de vigilenţă şi intransigenţă în relaţie cu comercianţii, atunci când e vorba de calitatea produselor pe care le achiziţionează, a declarat Dumitru Dilă, șeful CJPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here