Medicul Ion Albu, despre Covid 19: După părerea mea, virusul a fost creat în laborator, dar boala EXISTĂ!

0
3607

Mă numesc Ion Albu, am 68 de ani, sunt medic primar, doctor în științe medicale și încă lucrez la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focșani. Am să încerc să fiu cât se poate de direct, sincer și scurt. De 20 de ani am hepatită cronică autoimună, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunității. Inițial a fost o hepatită B (boală profesională, luată de la bolnavi când operam), care apoi a devenit autoimună.

Am fost internat 5 săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu covid, complicată cu hidropneumotorax (apă și aer în plămânul stg+chist hidro -aeric).Acum sunt acasă, revenirea este lungă și înceată și mai necesită încă o intervenție chirurgicală pe plămânul stg + recuperare (minim 5-6luni). Am să abordez subiectul covid.

La ora actuală sunt 2 atitudini în populația țării. Cei care cred în existența covid-ului și cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala (și familiile lor) +cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea. A doua categorie o reprezintă persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o și a trecut neobservată. Am să vă transmit observațiile mele, atât ca medic, cât și ca bolnav.

Boala EXISTĂ!

Are o contagiozitate foarte mare la persoanele cu risc crescut: bătrâni, bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea. La tineri sau cei cu imunitatea normală poate să nu apară sau să treacă neobservată. De aceea, persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de covid și nu știu. Faptul că ele sunt cele mai mobile în societate, și de multe ori ori nu știu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultură medicală scăzut sau chiar nu le pasă.

Persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare, de obicei respectă măsurile de preventie. Ce se întâmplă când apare un tânăr purtător din familie, sau din afara ei, care nu respectă regulile de prevenție? Îi infectează. Fac apel la tineri să respecte regulile de prevenție, pentru ca ei sunt principalul factor de răspândire a bolii. După părerea mea, virusul a fost creat în laborator. Sunt multe cercetări ale unor specialiști prestigioși, independenți, care au semnalat acest fapt. Manipularea nu poate ascunde adevărul. Dacă a scăpat dintr-un laborator, sau a fost eliberat intenționat, nu pot să mă pronunț. Viitorul va stabili acest fapt.

Un lucru știu. Consecințele lui sunt dezastruoase pe plan medical, economic și social. În concluzie, virusul cu adevărat există, are contagiozitate extrem de mare la persoanele în vârstă, și la cei cu boli asociate grave, cu imunitatea scăzută. (Pot evolua grav și la tineri, dacă îi prind cu imunitatea scăzută: oboseală, stres, etc. . De aceea uneori mai mor și tineri) Sper ca observațiile mele să facă populația să înțeleagă mai bine fenomenul medical covid.

Cu stimă! Dr. Ion Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here