Bacalaureat 2020: Peste 1.000 de contestații depuse în Vrancea

0
277

Luni au fost afișate primele rezultate obținute la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat din acest an. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, 1.009 candidați au fost nemulțumiți de notele acordate așa că au depus contestații. Cele mai multe contestații au fost depuse la proba scrisă de Limba și literatura română, unde 522 de candidați speră la o notă mai mare. La proba obligatorie a profilului, profesorii au de recorectat 256 de teze, în timp ce la proba obligatorie a profilului și a specializării 231 de lucrări.

Candidații au completat, semnat și depus ori transmis electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

„Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 63,27%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 72,64%, iar din sesiunile anterioare, 21,33%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1511 de candidați, dintr-un total de 2388 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1418 candidați sunt din promoția curentă, iar 93 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 158 candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, au transmis reprezentanții ISJ Vrancea. Aceștia au mai precizat că „3 candidați au obținut media 10 (2 candidați de la Colegiul Național «Al. I. Cuza» Focșani și un candidat de la Colegiul Național «Unirea»Focșani); 19 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 161 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 158 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”. Notele au fost anonimizate, putând fi aflate în baza unui cod unic primit de fiecare candidat în parte. Nota minimă de promovare a examenului de Bacalaureat, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovare este minimum 6.

Soluționarea lucrărilor contestate la Bacalaureat are loc în perioada 1-4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 5 iulie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here