VIDEO: Bărbat surprins sub un mal de pământ la Mândrești, preluat în comă de un elicopter și transportat la Galați

0
530

Marți, în jurul orelor prânzului, un apel la 112 anunța faptul că un bărbat a fost surprins sub un mal de pământ la Mândrești și se află în stare de inconștiență. Forțele de intervenție ajunse la fața locului au procedat la extragerea bărbatului de 65 ani din groapă, ulterior începând manevrele de resuscitare. Zeci de minute bărbatul a fost resuscitat în fața copiilor care nu mai știau cum să-și controleze starea de panică. După ce i-au administrat adrenalină și l-au conectat la tubul de oxigen, echipajele de la Focșani au solicitat preluarea victimei cu un elicopter SMURD.

După ce s-a dat alarma, la fața locului a intervenit Detașamentul de Pompieri Focșani cu un ASAS și modulul SMURD, fiind prezente și echipaje ale Poliției și Ambulanță. Bărbatul a fost prins sub malul de pâmânt în timp ce săpa o fosă septică în curtea unuia dintre copii, iar vecinii spun că acesta a intrat în stop cardio respirator imediat, motiv pentru care a fost apelat serviciul unic de urgență 112. „Marți, 30 iunie, în jurul orei 12:00, un apel la numărul unic de urgență 112 semnala faptul că o persoană de sex masculin, în vârstă de 65 de ani,a fost surprinsă sub un mal de pământ în cartierul Mândrești, în timp ce săpa pentru o fosă septică. La locul indicat s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu: 1 autospecială de intervenție, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical de urgență cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Pompierii au acționat, cu ajutorul accesoriilor din dotare, pentru extragerea victimei, aflată în stare de inconștiență. După ce victima a fost scoasă la suprafață, personalul medical și paramedical a efectuat imediat manevrele de resuscitare. În urma manevrelor, pacientul și-a recăpătat semnele vitale, drept pentru care s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD, pentru preluarea și transportul acestuia la Spitalul Județean Galați”, a precizat Cristina Pârvu, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Conform rudelor, bărbatul ieșise din izolarea în care a stat după ce s-a întors cu familia din Italia, iar în urmă cu doi ani fusese operat de ulcer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here