A murit preotul Petrea Petrea, fost revoluționar și fost viceprimar al Focșaniului

0
2036

O viață închinată lui Dumnezeu, sute, poate chiar mii de credincioși spovediți, cununați, botezați și… câteva săptămâni de suferință înainte de lungul drum spre „Viața de apoi”, așa am putea descrie parcursul în viață a părintelui Petrea Petrea care până de curând a fost parohul Bisericii „Tuturor Sfinților” din cartierul Sud al Municipiului Focșani. Inima părintelui s-a oprit luni la Spitalul „Fundeni” din București. Fostul paroh ar fi suferit o criză de pancreas, iar organismul slăbit de lupta cu diabetul i-ar fi adus sfârșitul. În august, părintele Petrea Petrea, originar din Mândrești, ar fi împlinit 64 de ani.

În ultimele săptămâni de viață ale părintelui Petrea Petrea, locul de paroh al Bisericii „Tuturor Sfinților” din Sud a fost preluat de pr. Lefter Gheorghe. Deși vizibil afectat de boală, pr. Petrea Petrea a continuat să slujească în biserică până de curând, când starea de sănătate s-a agravat atât de mult, încât a fost necesar un transfer la Spitalul Fundeni din capitală, acolo unde a și murit. ,,Din câte știu, dumnealui avea diabet și se pare că acum a făcut o criză de pancreas și asta a fost. Dumnealui a slujit în Sud după ‘90 împreună cu părintele Drăgoi la Mausoleu, și apoi a fost înființată parohia «Tuturor Sfinților» în sensul că s-a emis un document că se înființează parohia respectivă urmând a dobândi un teren și a contrui o biserică, și încă de la bun început el a fost numit paroh acolo. A slujit până de curând. Adică în ultimele săptămâni s-au agravat problemele dumnealui de sănătate. Nu era pensionar, în august ar fi împlinit 64 de ani. Din câte știu, decesul a survenit la spitalul Fundeni din București, ieri”, ne-a spus marți, pr. Oscar Dumitru Frunză, protoiereu în cadrul Protoieriei Focșani II.

Vestea încetării din viață a părintelui Petrea Petrea l-a întristat pe pr. protoiereu Oscar Frunză. „În adâncul sufletului a fost un om foarte bun, îl știu de foarte multă vreme, din vremea când eu eram elev la seminar și dumnealui se pregătea să meargă la Institutul de teologie de la Sibiu. Joi va fi înmormântarea. În seara asta, la 18:00, mergem pentru slujba de stâlpi. Preoții sunt depuși, acum este depus în biserica în care a slujit. Acolo oricum erau doi preoți, părintele Lefter Gheorghe, actualmente paroh tocmai pentru că părintele Petrea Petrea avea ceva probleme de sănătate, iar părintele Petrea Petrea era coslujitor, adică răspunderea administrativă pentru parohie o purta parohul, iar răspunderea spirituală o aveau deplină și unul și celălalt”, a mai spus pr. Oscar Frunză.

Părintele Petrea avea certificat de participant la Revoluția din ̕89 și, pentru o vreme, în 1990-1992, a fost viceprimar al Municipiului Focșani. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu pr. Petrea Petrea, o pot face până joi, la Biserica „Tuturor Sfinților” din Sud, când va avea loc slujba de înmormântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here