Stația de sortare și transfer din Gugești va fi preluată de Consiliul Județean în cadrul proiectului Vrancea Curată

0
836

Consiliul Județean Vrancea va dezbate în ședința ordinară de azi, proiectul de hotărâre privind preluarea din domeniul public al U.A.T Gugești în domeniul public al Județul Vrancea și administrarea Consiliului Județean a stației de sortare și transfer din comuna Gugești, pentru asigurarea funcționalității Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea” pe toată durata existenței acestuia.

Potrivit Aplicației de finanțare, una dintre componentele Proiectului o reprezintă transportul și transferul deșeurilor. Pentru transferul deșeurilor s-a stabilit că, pe lângă stația de sortare și transfer de la Gugești, care era în construcție la momentul aprobării aplicației de finanțare S.M.I.D pentru județul Vrancea, mai sunt necesare trei stații de transfer, respectiv Focșani, Adjud și Vidra. Stațiile de transfer de la Focșani, Adjud și Vidra au fost realizate în cadrul proiectului ,,Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Vrancea”, iar stația de la Gugești a fost realizată de către U.A.T comuna Gugești. ,,Ținând cont de faptul că Beneficiarul proiectului S.M.I.D, respectiv U.A.T județul Vrancea, are obligația, potrivit Contractului de finanțare, de a asigura funcționalitatea acestuia prin includerea stației de la Gugești în proiect, se impune inițierea demersurilor corespunzătoare în acest sens. La acest moment stația de transfer de la Gugești este nefuncțională, situație care evidențiază că nu răspunde cerințelor Aplicației de finanțare aferente S.M.I.D din perspectiva asigurării funcționalității proiectului”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Proiectul „Vrancea Curată“ a fost demarat la finele anului 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, când a fost semnat contractul de finanțare. Proiectul „Vrancea Curată“ a fost întârziat mulți ani de procedurile de achiziție publică, mai exact contestațiile făcute de competitori. Doar la primul contract de lucrări a fost o întârziere de trei ani din cauza contestației și a procesului din instanțele de judecată. Ulterior au fost problemele cu autoritățile locale din comunele conduse de primarii liberali din Țifești și Ciorăști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here