Handbal, Liga Națională – Portar de Națională de tineret la CSM Focșani 2007!

0
136

CSM Focșani 2007 și-a încheiat, practic, transferurile pentru viitoarea ediție de campionat. După Filip Marjanovic, Roman Makrishin, cu echipa Focșaniului a semnat și Constantin Robert Rusu. Noul Rusu al CSM 2007 este portar ca și omonimul său, veteran al handbalului focșănean. Este internațional de tineret, vine de la Politehnica Timișoara, are 20 de ani – este născut la 3 februarie 2000 la Iași, unde a început handbalul la LPS, a trecut la Centrul Național de Excelență Sighișoara, apoi, la CSS Galați. La 19 ani s-a transferat la Politehnica Timișoara și a jucat, inclusiv, în Cupa EHF. A fost portar al Naționalei de Juniori U 18 a României cu care a evoluat la Campionatul Eurpean din 2018 din Croația și este component al lotului național de tineret.

Robert Rusu mi-a declarat după ce a semnat cu CSM Focșani 2007: ”În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor pentru posibilitatea de a juca și a cunoaște echipa, managerii, conducerea și suporterii. Este o experiență nouă și folositoare. După cum știți sunt ieșean și dorința mea este să mă apropii cât mai mult de Moldova. Știți cum se spune, te naști moldovean, trebuie neapărat sa te întorci la origini!

La vârsta de 7 ani am pus piciorul pentru prima dată într-o sală de handbal. Ușor nu pot să spun că a fost, eram un pic, chiar mai mult, grăsuț, dar destinul, nu știu, mi-a plăcut, din ce în ce mai mult acest sport. Despre primul antrenor, Daniel Pădurariu, un om de calitate, îmi amintesc cu tot respectul. A fost una dintre persoanele importante în formarea mea și căreia îi mulțumesc și îi transmit toate cele bune și urări de multă sănătate. Apoi, a fost marea și importanta experiență de la Centrul de Excelență Sighișoara. Importantă a fost și în formarea mea ca jucător și ca om – domnul Titel Răduță, un adevărat tată, domnul Gabriel Borodi, un foarte apropiat sufletul meu, a fost ca un frate mai mare, domnul Daniel Apostol, om mare caracter, doamna Ani, colegii. Și pentru asta le mulțumesc! La CSS Galați am fost puțin, dar a fost o perioadă cu seriozitate și profesionalism din partea tuturor, de la antrenor până la toți jucătorii. Acum încep o altă experiență, la CSM Focșani, cu dorința de a da tot ce-i mai bun ca sportiv. Vă salut pe toți, inclusiv pe suporteri, și să ne vedem sănătoși și – ca o glumă – fără măști”.

Cu aducerea lui Robert Rusu, CSM Focșani 2007 a conturat, practic, lotul cu care urmează să joace în viitorul campionat. În afara celor trei jucători nou veniți, poate fi considerată o campanie de transferuri de foarte bună calitate și prelungirea contractelor aflate la final cu opt jucători: Marius Cloșcă, Emilian Marocico, Marius Ragea, Tiberiu Popovici, Didi Hrimiuc, Bogdan Rață, Alexandru Gramatic, Mădălin Țuțu.

Unii dintre acești valoroși handbalști au avut oferte importante de la alte gupări din Liga Națională, dar au ales să rămână la Focșani. Dovadă de caracter și atașament față de club și suporteri!

Robert Popa va continua la club la grupele de juniori iar Constantin Rusu se va ocupa de pregătirea portarilor de la seniori și juniori. Conducerea clubului i-a propus și lui Silviu Rotaru – care nu va continua ca jucător – să se ocupe de juniori, dar acesta nu a dat până acum un răspuns. A plecat de la echipă Ilija Sladic, interul stânga aflat la final de contract.

Aseară, de la ora 19:00, pe stadionul Milcovul, s-a reunit pentru începerea pregătirii în vederea noului campionat al Ligii Naționale. Detalii, în numărul viitor al Monitorului de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here