Dosarul OMORULUI din Penitenciarul Focșani a ajuns pe masa judecătorilor

0
1154

Dosarul omorului din Penitenciarul Focşani a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Vrancea. Procurorii au finalizat ancheta în cazul tânărului care în luna februarie a acestui an şi-a ucis colegul de celulă şi l-au trimis la instanţă spre a fi judecat. Din ancheta procurorilor a rezultat că inculpatul, C.T., care e afla în Penitenciarul Focşani, având de ispăşit o pedeapsă de 11 ani tot pentru omor, în seara zilei de 23 februarie a.c., a intrat în conflict cu al lui coleg de celulă şi l-a lovit pe acesta. I-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, una dintre ele nimerind victima în zona bărbiei şi alta în arcadă. Loviturile au fost puternice având în vedere faptul că în urma aplicării acestora victima a fost proiectată cu urechea de un perete al camerei de detenţie. Decesul victimei a survenit imediat, iar constatările medico-legale au arătat că aceasta a suferit inclusiv fracturi craniene.

La audieri, inculpatul, care are doar 24 de ani şi deja are la activ două infracţiuni de omor, a recunoscut că şi-a lovit colegul de celulă care avea 30 de ani şi a explicat că totul s-a petrecut într-un moment de furie. Imediat după incident şi după intervenţia angajaţilor instituţiei, la faţa locului au ajuns şi cadrele medicale, dar şi poliţişti din cadrul IPJ Vrancea. Întrucât victima era deja decedată, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat cercetarea la faţa locului, după care trupul neînsufleţit al victimei a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Din informaţiile oferite atunci de reprezentanţii unităţii de detenţie, inculpatul şi victima executau pedepsele în regim de maximă siguranţă şi pe lângă ancheta efectuată de organele abilitate, şi la nivelul penitenciarului a fost dechis un dosar de incident, iar deţinutul care şi-a ucis colegul de celulă a fost cercetat şi disciplinar.

Tânărul de 24 de ani, care este din Buzău şi care şi-a ucis colegul de celulă, nu este la prima faptă comisă cu violenţă. A ajuns în Penitenciarul Focşani tot pentru o infracţiune de omor. O primă condamnare în primul său dosar de omor a fost dată în noiembrie 2017 de către magistraţii de la Tribunalul Buzău. Ulterior el a făcut contestaţie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care i-a respins apelul şi a menţinut pedeapsa de 11 ani aplicată de magistraţii de la Buzău pentru infracţiunea de omor.

În ceea ce priveşte victima, aceasta a ajuns după gratii după ce în luna septembrie a anului trecut a lovit două cadre medicale din secţia în care se afla internat, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani. Infracţiunile pe care le-a comis în timp ce era internat au fost comise în stare de recidivă postexecutorie. El a mai avut şi alte condamnări atât în ţară cât şi peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here