Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani – locul trei pe ţară la Evaluarea Naţională

0
538

Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani ocupă în acest an locul trei pe ţară în clasamentul celor mai bune rezultate obţinute de elevi la examenul de Evaluare Naţională, cu media generală 9,67, clasându-se imediat după Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, ai cărui elevi au obţinut media generală de 9,73 şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, cu media 9,7. În urma rezultatelor finale după contestaţii, dintre cei 32 de candidaţi ai CN „Unirea” Focşani, şapte au obţinut media generală 10,00, 17 elevi au avut media generală cuprinsă între 9,50 şi 9,99, iar alţi şapte absolvenţi de clasa a VIII-a ai colegiului au obţinut medii generale cuprinse între 9,00 şi 9,49. Un singur elev a avut media generală 8,5. De asemenea, elevii CN „Unirea” au obţinut la Evaluarea Naţională 16 note de 10,00 la matematică şi opt note de 10,00 la limba română.

Directorul CN „Unirea” susţine că rezultatele elevilor se încadrează în linia celor obţinute de colegiul focşănean în ultimii ani. „Rezultatelor elevilor se înscriu în linia rezultatelor obţinute de elevii CN Unirea. Noi am fost în primii 20 mereu în ultimii ani. Mă bucur că elevii noştri au trecut cu bine peste perioada aceasta de pandemie şi că nu au pierdut timpul. Rezultatele sunt şi o consecinţă a selecţiei din clasa a V-a, ca şi la alte licee şi colegii din ţară, dar şi a faptului că omogenitatea claselor creează premisele unui progres constant şi rapid”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CN „Unirea”, Cornel Noană.

Potrivit acestuia, Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, unitate şcolară care a împlinit 154 de ani de la înfiinţare, şi-a suplimentat anul acesta numărul de elevi admişi în clasa a V-a, organizând încă o clasă de gimnaziu, ca urmare a multiplelor solicitări din partea părinţilor.

Autor: Dana Lepădatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here