ULTIMA ORĂ! Vrancea și alte opt judeţe, sub COD portocaliu de ploi și grindină. În trei localități din Vrancea sunt anunțate averse torențiale

0
4175

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru mai multe județe din țară, începând de luni, ora 14.00. 

Prima avertizare, valabilă până luni seară, ora 19.00vizează județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava.

De asemenea, pentru trei localități din Vrancea s-a emis o atenționare meteo COD GALBEN

 

Vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Notă: În următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 14:00 – 29 iunie, ora 19:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava
      În județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Pentru trei localități din Vrancea s-a emis o atenționare meteo COD GALBEN:

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Data emiterii : 29-06-2020 ora 11

Valabil de la : 29-06-2020 ora 11:10 până la : 29-06-2020 ora 12:00

In zona : Județul Vrancea: Nereju, Vintileasca, Jitia;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here