Adevărul despre locurile de parcare din Focșani

0
5857

În Focșani sunt înregistrate 50.000 de vehicule, în afară de cele câteva mii care tranzitează zilnic orașul, practic de cinci ori mai multe față de numărul parcărilor existente. Iar de la înființare, SC Parking Focșani SA a ajuns să gestioneze un număr de aproximativ 10.000 locuri de parcare în Municipiul Focșani, se arată într-un comunicat remis presei de Primăria Focșani. Asta în condițiile în care au fost înființate mai multe parcări noi, respectiv Parcarea din Cartierul Sud (zona Velo-Park); Parcarea de la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță”, Parcarea Electrica, Parcarea de la Vamă și Parcarea Eroilor (în spatele Magazinului Milcov). „Trebuie precizat faptul ca ÎNAINTE de reabilitare, parcarea din spatele Magazinului Milcov avea doar 87 locuri, capacitatea sa fiind astfel mărita cu peste 50%. chiar și așa, pentru Parcarea Eroilor din spatele magazinului Milcov sunt înregistrate de la locatarii din zonă nu mai puțin de 180 de cereri pentru cele 138 locuri de parcare. Urmare a numărului mai mare de solicitări față de numărul de locuri de parcare disponibile, singura variantă LEGALĂ de a atribui aceste locuri este licitația. Nu este prima situație în care apelăm la această procedură, licitarea locurilor de parcare făcându-se în conformitate cu statutul SC Parking SA Focșani. Procedura de licitație se regăsește peste tot unde există o societate care administrează locurile de parcare din oraș, exemple fiind: Brașov, Sibiu, Piatra Neamț, Cluj-Napoca sau Oradea”, se arată în comunicatul Primăriei Focsani.

În același comunicat se mai arată că Primăria Municipiului Focșani a întocmit documentațiile necesare pentru realizarea unei parcări în zona Electrica, care ar urma să aibă peste 200 de locuri: două nivele subterane și trei supraterane. „Având în vedere aceste aspecte, sperăm că darea în folosință a acestei parcări cu regim mixt rezidențial/cu plată va rezolva cât mai multe dintre problemele actuale, sesizate de-a lungul timpului atât de locatarii din zonă cât și de societățile comerciale aflate în acest perimetru.

Cât despre procedura de licitație aflată în desfășurare, menționăm încă o dată faptul că aceasta este publică, tocmai pentru a nu exista suspiciuni, drept pentru care profităm de ocazie și invităm pe această cale și presa să asiste la desfășurarea licitației de săptămâna viitoare”, se mai arată în finalul comunicatului remis presei de Primaria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here