VIDEO și GALERIE FOTO: Sala de ședințe a Consiliului Local Focșani a fost inaugurată

0
968

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a inaugurat, ieri, noua sală de ședințe a Consiliului Local Focșani. Evenimentul a avut loc în prezența plenului Consiliului Local Focșani, a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare și Dănuț Cristian, dar și reprezentanților mass-media. După inaugurarea sălii de ședințe, doi preoți au oficiat o slujbă de sfințire a acesteia. După acest moment, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian a felicitat municipalitatea pentru realizarea acestei investiții. „Îmi face plăcere să fiu aici, în sala de ședințe cu o față nouă, să transmit felicitările președintelui Marian Oprișan pentru această realizare. Sper că această nouă sală să vă aducă acea nouă înțelepciune de a lua cele mai bune hotărâri în interesul focșănenilor”, a afirmat vicepreședintele Dănuț Cristian. La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, a declarat că primarul municipiului Focșani a realizat foarte multe lucruri bune pentru focșăneni. „Am venit astăzi să inaugurăm împreună cu dumneavoastră sala de ședințe. Într-adevăr este o haină nouă care s-a dat acelei săli care arăta de mai mulți ani… așa cum știm cu toții. Omul sfințește locul! Și de ce spun asta? Pentru că în ciuda criticilor și opoziției din partea unora, domnul primar a realizat foarte multe lucruri care ne fac să fim mândri că suntem focșăneni”, a precizat vicepreședintele Ionel Cel Mare

La rândul său, primarul Cristi Misăilă a precizat că meritul pentru realizarea acestei investiții este a întregii echipe din primărie dar și a echipei de proiectanți și constructori. „Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la schimbarea la față a acestei săli de ședințe. Am avut șansa să avem colaboratori extraordinari, deși am avut multe greutăți în a pune în aplicare acest proiect. Prima dată a câștigat o firmă din Focșani care a renunțat să-și îndeplinească atribuțiile contractuale, ceea ce a întârziat finalizarea acestei investiții”, a afirmat primarul Cristi Misăilă. Edilul șef din Focșani a arătat că pe data de 1 iulie se fac patru ani de la depunerea jurământului de primar. „Iată că am reușit, mulțumită lui Dumnezeu și eforturilor echipei Primăriei Focșani, cu care am muncit împreună și la bine și la greu, cu toată opoziția PNL. Îmi pare rău să o spun, colegii liberali au fost împotriva acestui proiect de investiții. Primăria municipiului Focșani a fost și va fi gazda multor evenimente. Am avut multe delegații primite în Focșani și de multe ori mi-a fost rușine să îi primim pe oaspeți în sala veche. Iată că azi am reușit să avem o sală de ședințe care arată foarte bine”, a spus primarul Cristi Misăilă. Ridicată în urmă cu 30 de ani, vechea sală nu a fost modernizată niciodată până acum, ci doar reparată pe alocuri. Dotările tehnice erau cu mult depăşite, instalaţiile de sonorizare nu făceau față normelor actuale, iar scaunele se degradaseră odată cu trecerea anilor. În plus, instalaţiile termice erau depăşite şi sporeau costul de întreţinere. Prin proiectul de modernizare a fost reamenajat spaţiul, a fost dotată sala cu mobilier nou și echipamente de birotică și comunicații specifice desfășurării activităților administrative ale Consiliului Local, dar și ale altor activități, respectiv întruniri, prezentări de proiecte etc. De asemenea, au fost montate sisteme noi de supraveghere video și de sonorizare, secretariatul are două cabine de vot, iar zona publicului a fost dotată cu scaune rabatabile.

Înainte de a intra în dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, primarul Cristi Misăilă le-a cerut consilierilor locali și celor prezenți să cânte „La mulți ani” viceprimarului Ionuț Mersoiu și consilierului local Daniel Gongu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here