Primarul Cristi Misăilă a prezentat Consiliului Local, Raportul de activitate pentru perioada 2016-2020

0
741

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a prezentat ieri, înainte de începerea ședinței ordinare a Consiliului Local, raportul de activitate pentru perioada 2016-2020, adică perioada primului său mandat. Fiecare consilier municipal a primit acest raport care conține principalele proiecte de investiții realizate, aflate în curs de realizare sau care sunt în faza de licitație.

-În acesta se arată că Primăria Municipiului Focșani are în derulare proiecte europene de peste 100 milioane Euro. ,,Cu bani europeni resistematizăm infrastructura de transport a municipiului. Deschidem orașul către iubitorii de mișcare prin realizarea a 36 kilometri de piste de bicicletă și punerea la dispoziția celor care doresc a unui număr de 287 biciclete în sistem bike-sharing. Această reorganizare a sistemului de transport public, alături de implementarea unui sistem de management și monitorizare, va duce la descongestionarea traficului și implicit la timp câștigat pentru fiecare dintre dumneavoastră”.

-Tot pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, reabilităm, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), un număr de 41 străzi din Municipiul Focșani. ,,La finalul acestui amplu proiect vom putea spune că am modernizat și resistematizat în totalitate 20 km de străzi. Alte străzi sunt refăcute de către Primăria Focșani în baza unor proiecte finanțate integral din bugetul local. Începând cu luna martie 2019, în colaborare cu SC CUP Salubritate, am refăcut 80.000 mp de covor asfaltic de străzi și trotuare”.

-Copiii și educația reprezintă priorități pentru Primăria Municipiului Focșani și ne străduim să le oferim acestora infrastructura necesară, atât pentru a se juca fericiți, cât și pentru a studia în condiții cât mai civilizate.

-În 2017 a fost demarat un amplu proiect de realizare a unor locuri noi de joacă pentru copiii din Focșani, cât și de modernizarea celor deja existente. Pe 1 iunie 2018 a fost deschis un „VeloPark” în cartierul Sud, iar pe 1 iunie 2019 a fost inaugurat locul de joacă din Cartierul Mândreşti și a fost reabilitat locul de joacă din Grădina Publică. ,,Alte două locuri de joacă au fost inaugurate în 2019, pe Str. Peneş Curcanul și la Gară (intersecție Str. Longinescu cu Str. Vâlcele). De asemenea, le-am recondiționat pe cele din Parcul Teatrului și Parcul Schuman. Am terminat deja alte 12 locuri de joacă. Avem în reabilitare și modernizare alte 14 locuri de joacă existente în Focșani și vom crea altele 2 în curtea a unor creșe”.

-Au fost atrase fonduri pentru modernizarea mai multor unități școlare. ,,Tot cu gândul la bunăstarea copiilor noștri am atras fonduri europene pentru modernizarea Grădiniței 16, Grădiniței 18, Creșei nr. 7, Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”, Școlii Gimnaziale „Ion Basgan”, Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” și Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”. În același timp, suntem preocupați și de condițiile în care stau elevii care vin să studieze în Municipiul Focșani și pentru creșterea confortului acestora am demarat reabilitarea, tot cu fonduri europene, a internatului și cantinei Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”,,.

Tot pentru copii, dar nu numai, a fost demarat un program amplu de modernizare a parcurilor. ,,După Parcul Central, urmează modernizarea Parcului Nicolae Bălcescu – un proiect care a demarat zilele acestea și a cărui valoare este de peste 12 milioane lei. Nu în ultimul rând, trebuie spus faptul că avem în derulare și proiecte de modernizare a unor piațete din Focșani. Luna viitoare vom finaliza reabilitarea Piațetei „Unirea Principatelor” (cinematograf Balada) și zilele viitoare urmează să înceapă lucrările de reabilitare a Piațetei Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”.

În martie 2020 a fost semnat ordinul de începere pentru lucrările de reparații capitale, modernizări și dotări a Dispensarului din Cartierul Sud, cu o valoare de 929.921,95 lei. ,,De asemenea, am semnat și ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și amenajarea curții dispensarului, investiție a cărei valoare se ridică la 493.064 lei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea unui dispensar care, într-un final, va dispune de șapte cabinete medicale, un grup sanitar și o sală de așteptare”.

-Reducerea consumului de energie termică pentru a proteja mediul, dar și pentru a reduce facturile cetățenilor pe perioada iernii reprezintă o altă preocupare a municipalității. ,,Cu fonduri europene dorim să anvelopăm un număr de 15 blocuri pentru care am atras fonduri de aproximativ 2,38 milioane Euro – obiective aflate în proces de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. Tot pentru o mai eficientă protecție a mediului, dar și pentru reducerea costurilor, implementăm proiectul european privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice, în valoare totală de 14,9 milioane Euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here