ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan: Este revoltător cum PNL își bate joc de sănătatea vrâncenilor!

0
1393

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a remis presei un comunicat în care arată că PNL își bate joc în continuare de sănătatea vrâncenilor.
După mai bine de 60 de zile, aparatul Real Time PCR achiziționat de Consiliul Județean Vrancea nu este montat și nu se fac teste vrâncenilor, în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Marian Oprișan îi cere ministrului administrației, Ion Ștefan Grindă, să îl demită pe fostul său consilier, Gheorghiță Berbece, iar ministrului sănătății să îi demită pe șefii DSP și ai Spitalului Județean.

Redăm mai jos, integral, comunicatul semnat de Marian Oprișan:

În urmă cu două luni atrăgeam atenția în legătură cu faptul că toată responsabilitatea a ceea ce se întâmplă cu sănătatea vrâncenilor în pandemie este doar a PNL Vrancea! Spuneam acest lucru după ce ministrul sănătății, Nelu Tătaru l-a demis pe directorul DSP Vrancea și a pus conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

Dacă ar fi să facem un bilanț al lunilor de pandemie, am vedea cu claritate cum își bate joc PNL de sănătatea vrâncenilor!

După ce au urlat ca în coteț că nu am alocat noi, Consiliul Județean Vrancea, bani pentru achiziționarea de aparate de testare la Spitalul Județean și după ce au pus la conducerea acestei instituții o duduie pe care au recomandat-o pilele, relațiile și gradele de rudenie cu berbecul de prefect, iată că nici astăzi, după mai bine de 60 zile, liberalii nu au fost în stare să monteze un aparat cu care să fie testați vrâncenii care sunt suspecți de coronavirus!

Și toate acestea în condițiile în care numărul bolnavilor de COVID crește alarmant în Vrancea! Ce dovadă mai bună de amatorism și cinism, în același timp!?

Când, în plină pandemie, pui la conducerea DSP Vrancea un stomatolog din vârful muntelui, iar la șefia Spitalului Județean pui tot un stomatolog și tot din rural, este o dovadă clară de amatorism! Când acești politruci reușesc să ducă Vrancea în topul județelor, ca număr de infectari/zi și nu iei nici un fel de măsuri, atunci vorbim deja despre cinism!

Politrucii de la PNL mă vor acuză că folosesc un limbaj prea dur, că nu este politically correct să spun lucrurile atât de abrupt! Le spun doar atât – faptele lor și modul în care tratează sănătatea vrâncenilor nu merită cuvinte ci zăngănit de cătușe! 

Căci, ce altceva merită niște cetățeni cățărați abuziv și suspect în funcții publice și care sfidează oamenii bolnavi, își bat joc de reguli și de procedurile din administrație și, cel mai important, disprețuiesc și sabotează eforturile noastre, care chiar vrem să muncim pentru oameni!

Așa cum am mai spus, în luna martie am alocat peste 5 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente și aparatură medicală pentru a putea lupta cu pandemia de COVID-19 și nici până astăzi duduia director de la Spitalul Județean de Urgență nu a fost în stare să pună în funcțiune aparatul de testare pentru coronavirus! Cum poate fi caracterizat acest lucru dacă nu bătaie de joc criminală?

Mai mult de atât, 10 ”incubatoare închise” pentru bebeluși sunt gata de livrare către Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani încă din luna aprilie, iar doamna manager, buimacă fiind, plimbă hârtiile de achiziție în interiorul spitalului! Pare că face totul cu premeditare!

Tocmai de aceea cer ministrului administrației, Ion Ștefan Grindă să îl demită pe fostul său consilier, Gheorghiță Berbece, iar ministrului sănătății să îi demită pe cei responsabili pentru că își bat joc de vrânceni – Cătălin Bunghez (Soveja) director la DSP Vrancea și pe Elena Codruta Neagu (Păunești) directorul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here