Amenzi mari și material lemnos confiscat, în urma controalelor în trafic și a descinderilor la depozitele vrâncene de lemn

0
1686

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 5 infracţiuni, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 113 mc material lemnos, în valoare de peste 29000 de lei.

În perioada 18-24 iunie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 140 de controale, din care 127 desfășurate pe drumurile publice, 7 în fondul forestier și 5 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, au fost constatate 5 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 37500 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 113 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 29000 de lei.

Comunicat IPJ Vrancea, 26 iunie 2020

sursă imagini: Garda Forestieră Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here