Un cetăţean algerian a fugit dintr-un centru de carantină din Focşani

0
520

Un cetăţean algerian a fugit ieri dintr-un centru de carantină de pe raza municipiului Focşani. Acesta se afla în centru de aproximativ o săptămână şi a dispărut miercuri, sesizarea la poliţie fiind făcută în jurul orei 19.00. Bărbatul este căutat acum peste tot de autorităţi şi a fost dat în consemn la frontieră. Informaţia cu privire la fuga acestuia din centru ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea care, a adăugat, că se fac verificări în vederea identificării acestuia.
Algerianul a ajuns în centrul de carantină după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, a fost identificat de poliţiştii de la Transporturi Feroviare Vrancea, în Gara Focşani. Din verificări a rezultat că algerianul în vârstă de 23 de ani, s-a deplasat din ţara din care a plecat şi până în Focşani cu maşini de ocazie şi cu trenul şi intenţiona să ajungă în Germania.
Potrivit unor surse, el ar fi studiat în Ucraina şi de aici ar fi plecat către Germania, trecând ilegal frontiera în România.

„La data de 18.06.2020, cu ocazia activităților specifice desfășurate, polițiștii din cadrul Postului de Poliție TF Focșani au depistat un cetățean care în cursul zilei de 17.06.a.c. ar fi pătruns ilegal pe teritoriul României.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind depus într-un centru de carantină de pe raza municipiului Focșani.
La data de 24.06.2020, cel în cauză a plecat din centrul de carantină, acesta fiind dat în consemn.

Din verificările efectuate rezultă că acesta ar fi parcurs pe jos distanța dintre localitatea Mihova (Ucraina) și localitatea Falcău din județul Suceava.
În prezent, se efectuează cercetări în vederea depistării tânărului și luării măsurilor legale ce se impun.” au informat reprezentanții IPJ Vrancea.

foto: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here