VIDEO și FOTO! Realitatea despre moștenirea lăsată lui Mândrilă de PNL la Spitalul Județean

0
2095

Presa de partid continuă să facă jocurile puterii în încercarea de a justifica incapacitatea conducerii liberale a Spitalului Județean de a găsi soluții pentru mutarea pacienților și a personalului medical din secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean, secție care urmează să fie modernizată, cu fonduri europene, printr-un proiect al Consiliului Județean Vrancea. De altfel, conducerea PNL-istă nu a pus nici acum în funcțiune, la aproximativ o lună și jumătate de când a ajuns la Spitalul Județean, aparatul Real Time PCR, achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean, pentru testarea cadrelor medicale. Iar acestea continuă să se îmbolnăvească, cel mai recent focar fiind la secția de Neurologie.

Presa PNL-istă  publică fotografii făcute într-o clădire lăsată în paragină chiar de fosta conducere liberală. Contactat de reporterii noștri, managerul suspendat al Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, a precizat: „Verișoara Codruța a chemat în ajutor pe verișorul Berbece să facă poze la o parte dintr-un pavilion dezafectat, tocmai la mizeria lăsată de PNL acum șapte ani, pentru a distrage atenția vrâncenilor de la incompetenta sa. Cam așa arăta tot spitalul când a fost preluat de noi de la PNL. Prioritatea noastră a fost și este să reabilităm, să modernizăm și să dotăm pentru vrânceni tot ceea ce a însemnat pavilioanele în care se desfășoară actul medical. Am realizat acest lucru și se poate constata cu ochiul liber.
Secția psihiatrie este reabilitată din toamna-primăvara 2019-2020, când am schimbat uși, geamuri, am înființat băi la fiecare salon, am vopsit, văruit și am extins secția de la 32 de paturi, la 50 de paturi, 40 de acuți și 10 de cronici”.

Constantin Mândrilă a mai spus că inclusiv acel pavilion dezafectat face parte dintr-un proiect al Consiliului Județean Vrancea de reabilitare și modernizare cu fonduri europene, alături de celelalte trei pavilioane: pneumologia, pavilionul cu Dermato, ORL și Oftalmologie și pavilionul unde se afla policlinica pentru copii.

Așa arătau „realizările” PNL-ului în 2013: sala de operație cu mucegai și cu masa de operație din al Doilea Război Mondial, ruginită și legată cu sârmă:

Astăzi, 10 săli de operație sunt renovate, modernizate și dotate la standarde europene, după un amplu proiect de modernizare și dotare cu aparatură medicală, realizat ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, la Ministerul Sănătății din fosta guvernare PSD:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here