Angajați de la Secția de Neurologie a Spitalului Județean, infectați cu Covid-19. Vrancea este pe un nedorit loc doi pe țară la numărul de infectări

0
4888

Este anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon‟ Focşani după ce, weekend-ul trecut, mai multe persoane care lucrează pe secţia de Neurologie au fost depistate pozitive la infecţia cu noul coronavirus. Conform surselor noastre, tot personalul medical de la Neurologie ar fi infectat cu SARS-CoV-2, însă reprezentanţii spitalului au spus că „situaţia este sub control‟ şi că secţia de Neurologie nu a fost închisă. „Situaţia este sub control, dar, într-adevăr este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Dacă erau toţi, clar nu mai funcţiona secţia, dar, dacă secţia funcţionează, clar că nu sunt toţi, însă nu am toate rezultatele. Întotdeauna pozitivii sunt redirecţionaţi către secţia de Boli Infecţioase şi infecţionistul hotărăşte conduita mai departe‟, ne-a declarat dr. Diana Stoica, cea care îi ţine locul purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Focşani, aflat în concediu.

Pe afară-i vopsit gardul…

Personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon‟ Focşani continuă să se îmbolnăvească cu toate că în ultimele trei luni conducerea instituţiei a fost pasată ba în grija militarilor de la Braşov, ba în cea a verişoarei prefectului penelist Gheorghiţă Berbece, stomatologul de la Păuneşti, Elena Codruţa Neagu, studentă și în curs de a face cursuri. Ce fac peneliştii care conduc instituţii publice precum Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea sau Spitalul Judeţean Focşani? De ce tac toţi mâlc atunci când îi contactăm pentru a obţine informaţii?! De ce oamenii continuă să se îmbolnăvească dacă „situaţia este sub control‟? Răspunsul liberalilor lor este mereu: „Îmi pare rău, nu pot vorbi‟! Apoi transmit comunicate cu statistici.

Ieri, județul Vrancea înregistra 787 de cazuri de infectare cu coronavirus, situându-se pe un nedorit loc 2 la nivel național, după Suceava, ca număr de cazuri la mia de locuitori – 2,31. Numărul deceselor a ajuns la 47. Au fost efectuate 6.184 de teste, iar aparatul de testare Real Time PCR, cumpărat cu fonduri de la Consiliul Județean și care ar fi trebuit să testeze cadrele medicale, nu a fost pus nici acum în funcțiune de conducerea liberală a Spitalului Județean, după aproximativ o lună și jumătate de când a ajuns la spital.

Lipsa de comunicare dintre instituţiile media şi cele publice conduse de liberali îi afectează pe cetăţeni. În timp ce toţi tac, oameni simpli, medici, asistente, infirmiere continuă să se îmbolnăvească. Dacă toţi medicii se îmbolnăvesc de COVID-19, cine rămâne să ne mai salveze?!

Zilele următoare vom reveni cu un material amplu despre situația dezastruoasă din Spitalul Județean manageriat de verișoara Codruța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here