Ciolacu: PSD nu va vota pentru o prelungire a stării de alertă cu mai mult de 15 zile

0
112

PSD nu va susţine prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile, a anunţat, luni, preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului. „Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG de propunere. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească. (…) Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea”, a declarat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, el a arătat că PSD va susţine deschiderea bisericilor şi a teatrelor în cazul în care hotărârea de Guvern nu o să prevadă acest lucru.

„Hai să vedem ce prevede hotărârea. (…) În ceea ce priveşte lăcaşele de cult, da (PSD va susţine includerea acestui lucru în hotărâre, n.r.). (…) Cred că dacă păcănelele pot fi deschise şi teatrele pot fi deschise. Totuşi, şi managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând pe urmă, cu adevărat, Guvernul să vină cu normele”, a spus liderul PSD.

El a atras atenţia şi asupra faptului că există spitale suport COVID-19 fără pacienţi, adăugând că Spitalul Colentina este închis „degeaba”. „Aş fi vrut să vă spun mai multe, dar deoarece nu avem nicio analiză de risc, nu avem nicio propunere din partea Guvernului de prelungire a stării de alertă, nici politicienii, nici presa, nici românii nu ştiu ce se va întâmpla peste câteva ore, când va expira starea de alertă. Cu certitudine ştim un lucru: în spaţiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziţii, numai păreri, atât juridice, cât şi umane. Ştim că în biserici nu se poate intra. Nu ştim cu bolnavii cronici – dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Ştim că avem spitale închise, cum e de exemplu, în Bucureşti, Spitalul Colentina – din punctul nostru de vedere, degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienţi. Presupun că actualul Guvern o să vină până la urmă, în primul rând, să lămurească românii”, a susţinut preşedintele PSD.

Ciolacu a reamintit că social-democraţii au elaborat un proiect de lege care vine în sprijinul antreprenorilor din industria HORECA, prin care se acordă facilităţi multiple, cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor. „Am avut săptămâna trecută cu reprezentanţii HORECA mai multe discuţii. Astăzi am semnat iniţiativa legislativă. Mâine o depunem la Senat. Trebuia strâns numărul de semnături necesare. E o iniţiativă exact să prindem şi aceste 15 zile. (…) Normele de aplicare sunt atributul Guvernului. Ce doresc eu de la Guvern e să ne explice: de ce în spaţii închise putem juca păcănele şi de ce în spaţii închise la biserică nu putem merge. Când un Guvern ia decizii prin dublă măsură, e un singur lucru: se numeşte corupţie”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here