ULTIMA ORĂ! OFICIAL: Din 15 iunie putem călători în 17 țări europene, fără să se mai impună izolarea la domiciliu!

0
7704

Sâmbătă, 13 iunie, în cadrul Ședinței Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a fost aprobată lista țărilor pentru care nu se mai impune izolarea la domiciliu și pentru care se vor deschide cursele aeriene.
Astfel, de luni, 15 iunie, putem călători în 17 țări europene, fără a sta apoi două săptămâni în izolare, la revenirea în țară. Către și dinspre aceste destinații se vor relua și cursele aeriene comerciale.

Lista țărilor în care putem să călătorim din 15 iunie:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Elveția
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

foto: libertatea.ro

Lista va fi actualizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16.00. Astfel, săptămânal vor putea fi adăugate alte state.

Această listă este alcătuită în funcție de câte cazuri noi înregistrează țările. Astfel, media trebuie să fie sub 5 cazuri la un milion de locuitori.

Cei care doar au tranzitat una dintre cele 17 țări, plecând de fapt din alte state, care nu sunt incluse pe listă, vor intra în continuare în izolare la domiciliu.
De exemplu, cei care se întorc din Franța sau Italia vor intra în continuare în izolare, chiar dacă se întorc cu mașina și tranzitează Austria și Ungaria, țări aflate pe listă, precizează autoritățile în hotărâre.

Totodată, autoritățile informează că lista actualizată va intra în vigoare la 24 de ore de la momentul aprobării acesteia de către Comitetul Național pentru Situatii de Urgență.

sursă foto și text: mai.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here