ULTIMA ORĂ! COD PORTOCALIU de ploi torențiale, vijelii și grindină, în aproape toată țara!

0
2952

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Codul portocaliu este valabil până la noapte, după care tot teritoriul va rămâne sub cod galben. Vremea este instabilă în majoritatea regiunilor, iar azi-noapte a plouat în mare parte din țară. 

Codul portocaliu este valabil de astăzi, de la ora 15.00, până la noapte la ora 02.00. Zonele afectate sunt Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, Muntenia.

Va ploua torențial, cu cantități de apă însemnate, și se vor înregistra grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.
Zone afectate: conform textului și hărții

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here