* Cinci meciuri în primele șapte etape cu echipe din play-off
Echipa de handbal a CSM Focșani 2007 va avea un început de campionat foarte dificil. În primele șapte etape, handbaliștii antrenați de Dalibor Cutura urmează să întâlnească pe cinci dintre formațiile clasate pe locuri de play-off la încheierea ediției de campionat 2019-2020: Dinamo București, CSM București, HC Dobrogea Sud Constanța, Potaissa Turda și HC Dunărea Călărași. Debutul în competiție va fi la Reșița, acolo unde focșănenii au pierdut în toamna trecută. Atunci a fost o mare surpriză pentru cunoscătorii în ale handbalului, dar ulterior, inclusiv în Sala Polivalentă din Focșani, reșițenii au arătat că alcătuiesc o formație de luat în seamă!
Iar pentru noul sezon și-au întărit echipa patru transferuri importante, ceea face din primul meci al CSM 2007 un examen sever, dar care va trebui trecut cu bine pentru că urmează, în etapa a doua, partida de la Focșani cu Dinamo București din care, vorbind în mod realist, gazdele nu prea pot scoate mare lucru. A treia etapă îi va duce pe focșăneni la CSM București, acolo unde ei vor întâlni o echipă de mare calibru, pentru ca a patra rundă să le ofere un posibil moment de respiro pentru că se vor afla față în față cu una dintre nou promovatele în Ligă. Vor urma deplasarea la Constanța pentru partida cu Dobrogea Sud, meciul de acasă cu Potaissa Turda și întâlnirea de la Călărași, cu Dunărea.
În continuare, CSM Focșani 2007 va avea programul: acasă, cu CSM Vaslui, afară, cu Minaur Baia Mare, în Polivalentă, cu HC Buzău, în deplasare, cu Politehnica Timișoara, pe teren propriu, cu CSM Bacău, afară, la Steaua București, acasă cu cealaltă nou promovată, urmând să încheie turul la CSM Făgăraș. Nou promovatele vor proveni dintre formațiile ce vor participa la turneele la care vor participa, în grupa A – CSU Suceava, Szejke Odorhei, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare iar în grupa B – CS Medgidia, CSM Oradea, Magnum Botoșani și Universitatea Cluj.
Acestea urmează să anunțe până la 15 iulie dacă vor participa sau nu la turneele de promovare. Dacă în cazul celor 13 colege de competiție din campionatul trecut ale CSM 2007 forța de joc este cunoscută, cu precizarea că practic, toate și-au luat măsuri pentru creșterea valorii, despre nou promovate – oricare ar fi acestea, sunt multe necunoscute. Deocamdată. Meciurile de pregătire de dinaintea campionatului care va începe la 19 august vor putea spune la ce să se aștepte de la adversare jucătorii pe care Dalibor Cutura și colegii de staff tehnic sunt datori să-i aducă în cea mai bună formă de concurs! Primele antrenamente vor avea loc la 22 iunie. Până atunci, se va ști, probabil foarte aproape de definitivare, care va fi lotul cu care CSM 2007 va juca în viitorul campionat al Ligii Naționale!
Cum va fi reluată activitatea în handbal!
Federația Internațională de Handbal a elaborat un Ghid pentru ”reluarea activității fizice și competiționale intense în condiții de securitate medicală” destinat ”tuturor celor implicați în ac tivități handbalistice”. Ghidul prevede ca fiecare echipă să-și angajeze ”un Ofițer pentru Igienă cu pregătire medicală care va fi responsabil pentru aplicarea …măsurilor de protecție avizate de OMS și de celelalte autorităti din sănătate. Activitatea fizică va fi reluată gradual la o intensitate inițială de sub 50% din intensitatea normală. Obiectivul este să se ajungă la intensitatea normală maximă într-o lună”.
Pe baza recomandărilor din ghid, Federația Română de Handbal a stabilit, la rîndul său, ca pregătirea să aibă loc în 5 faze. În prima, antrenamentul va avea o durată de până la 60 de minute, în aer liber, cu câte 3-4 jucători, în faza a doua, tot în aer liber, durata antrenamentului va crește la 60-75 de minute, cu același număr de jucători. Se va trece la antrenamente cu întregul lot începând cu faza a treia, pe teren de handbal, cu 75-90 de minute ședința de pregătire și contacte ușoare, continuând cu faza a patra, în care antrenamentul va avea 90 de minute și contact specific jocului de handbal, și faza a cincea, cu 90-120 de minute ședința și în care adversitatea va fi crescută. Altfel spus, echipele vor putea începe meciurile amicale abia începând cu faza a cincea.
Totul, în acord cu prevederile legale!
În preambulul recomandărilor sale, FRH face următoarele precizări: ”cluburile vor realiza programul de pregătire și vor lua toate măsurile de igienă prevăzute în recomandările medicale specifice pandemiei (conform Ordinului comun MTS cu Ministerul Sănătății din 30.05.2020); toate recomandările cuprinse în ghid nu exced prevederile legale, orice dispoziție a autorităților va fi pusă în aplicare după cum a fost formulată; Ghidul poate suferi modificări în funcție de noile recomandări ale autorităților implicate în lupta cu COVID – 19; orice situație de posibilă contaminare a persoanelor implicate în activitatea handbalistică cu COVID – 19 va fi transmisă FRH în maximum 6 ore de la momentul diagnosticării”.