Cum i-a dat Klaus Iohannis peste nas ministrului Ion Ștefan. Decizia președintelui care încheie scandalul de la Ministerul Dezvoltării

0
2044

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68 / 2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 613 / 11.11.2019).

Pe înțelesul tuturor, este vorba despre forma adoptată luna trecută de Parlamentul României a ordonanței prin intermediul căreia Guvernul Orban a realizat în toamna anului precedent reorganizarea arhitecturii guvernamentale. Spre deosebire de forma inițială, versiunea legii promulgate de Klaus Iohannis și publicată miercuri seară în Monitorul Oficial prevede faptul că Institutul Național de Administrație nu se mai desființează. Reamintim faptul că această instituție fusese reorganizată sub formă de direcție în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Astfel, decretul prezidențial aruncă în aer Hotărârea Guvernului nr. 358 / 2020, prin intermediul căreia ministrul Ion Ștefan a început un controversat proces de restructurare, în urma căruia numărul de posturi din organigramă se reducea de la 1.020 la 765.

Acțiunile politicianului poreclit „Grindă“ au ținut capul de afiș al ziarelor în ultimele trei săptămâni, iar peste 200 de funcționari publici au contestat în instanță această reorganizare, după cum NewsTeam a informat deja, un prim termen fiind înregistrat la Curtea de Apel București la 15 iunie.

Sursele noastre ne-au dezvăluit că la sediul central al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost scandal mare în urma semnării decretului prezidențial.

de Radu Nistor

Citiți articolul integral pe – https://newsteam.ro/politica/159300

Sursa foto: newsteam.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here