ULTIMA ORĂ! COD GALBEN de FURTUNĂ în întreaga țară! Avertizarea de vijelii, ploi torențiale și grindină a fost prelungită

0
1862

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă. 

Meteorologii spun că până luni trebuie să ne așteptăm și la avertizări nowcasting Cod portocaliu pentru anumite zone.

Conform prognozei, în intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Meteorologii precizează că, până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

imagine: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here