ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! UPDATE! Trei sute de mii de euro, împrumutați de cămătari unor patroni din Vrancea, cu dobândă de până la 35%; cinci persoane duse la audieri

0
10505

 

PERSOANE CERCETATE PENTRU ȘANTAJ ȘI CĂMĂTĂRIE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Focșani, ocazie cu care au fost identificate și indisponibilizate 5 autoturisme, sume de bani, bijuterii, o armă de vânătoare deținută ilegal și mai multe obiecte ascuțit -tăietoare.

La data de 9 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Focșani au desfășurat mai multe percheziții pe raza municipiului, într-un dosar penal privind persoane specializate în comiterea infracțiunilor de șantaj și cămătărie.

La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

În fapt, în perioada noiembrie 2019-iunie 2020, polițiști au documentat activitatea unei grupări infracționale nestructurate ai cărei membri se ocupau cu săvârșirea de infracțiuni de camătă și șantaj, constând în acordarea de împrumuturi bănești la diferite persoane, în special administratori de societăți comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15%-35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la amenințări cu acte de violență. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300 000 euro.

Au fost efectuate 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Focșani, ocazie cu care au fost identificate și indisponibilizate 5 autoturisme în valoare totală de aproximativ 40 000 euro, sumele de 21 500 euro și 19 100 lei, bijuterii, o armă de vânătoare deținută ilegal, mai multe arme și mai multe obiecte ascuțit -tăietoare.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru audieri.

Față de acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate ulterior Judecătoriei Focșani cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE! Față de 4 dintre persoanele reținute ieri, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de unul dintre aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar. (IPJ Vrancea, 10 iunie 2020)

Comunicat IPJ Vrancea nr. 197 din 9 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here