Primăria Focșani face un apel public către familiile care îndeplinesc criteriile pentru plata serviciilor oferite de bonă

0
1671

Primarul Cristi Misăilă face un apel către familiile care îndeplinesc criteriile pentru plata serviciilor oferite de o bonă, să depună solicitări la Direcția de Asistență Socială Focșani. La nivelul municipiului Focșani a fost aprobată Hotărârea Consiliului Local care stabilește acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă în baza Legii nr 35/2020. Pentru a asigura plata acestor ajutoare financiare trebuie realizată o rectificare bugetară prin care să fie prevăzute fonduri în bugetul local. Ori, dacă nu există solicitări, nu poate fi făcută o estimare a sumelor care trebuie să fie alocate de la bugetul local. „Facem precizarea că pe raza Municipiului Focșani nu există furnizori de servicii sociale acreditați/licențiați pentru a putea furniza servicii de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei – cod serviciu social 8891 CZ – C- VIII . De altfel, până în momentul de față, la Direcția de Asistență Socială Focșani nu a fost înregistrată NICIO solicitare pentru acordarea ajutorului financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Tocmai de aceea, facem un apel public către toate familiile care se înscriu în prevederile legii să depună astfel de cereri, deoarece numai în acest mod putem avea o bază legală pentru alocarea sumelor necesare din bugetul local. În condițiile în care vor fi înregistrate asemenea solicitări, sumele estimate pentru aplicarea Legii nr 35/2020 vor fi supuse aprobării la data rectificării bugetare, întrucât legea amintită a apărut ulterior aprobării bugetului local”, arată primarul Cristi Misăilă.

Conform legii 35, ajutorul financiar pentru angajarea unei bone diferă în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, calculate pe ultimele șase luni. Pentru cei cu venit de maxim 2100 lei, ajutorul este 710 lei. Cei cu veniturile cuprinse de la 2101 până la 2500 lei primesc 550 lei, cei cu veniturile de la 2.501 lei până la 3.000 lei primesc 390 lei. Persoanele cu veniturile cuprinse de la 3.001 lei până la 3.500 lei primesc 250 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here