GALERIE FOTO: Cumpăra cocaină de la București și o vindea cu 100 de euro doza, tinerilor din Vrancea și Galați; a fost prins în flagrant și apoi arestat

0
5244

Un tânăr din Tecuci, bănuit că le vindea droguri consumatorilor din Vrancea, a fost reţinut miercuri şi arestat preventiv joi, într-un dosar instrumentat de poliţiştii de la Crimă Organiată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea.

Decizia cu privire la măsura arestării preventive dispusă pentru o perioadă de 30 de zile nu este definitivă, inculpatul putând face contestaţie. „(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului P (…) G (…) I (…), pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzută de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 iunie 2020 şi până la data de 3 iulie 2020, inclusiv. În temeiul art. 230 Cod procedura penala dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului (…) dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei pentru inculpat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 04.06.2020, ora 15.50”, se arată în hotărârea judecătorilor.

El a fost reţinut miercuri, după ce poliţiştii de la Crimă Organizată l-au prins în flagrant vânzând două doze de cocaină, contra sumei de 900 lei. După flagrant, poliţiştii au făcut o percheziţie la domiciliul tânărului iar de aici au mai ridicat 19 doze de cocaină a câte un gram fiecare, alte 10 grame de cocaină vrac, dar şi câteva mii de lei şi de euro.

La audieri au ajuns două persoane şi doar una a mai plecat acasă, tânărul fiind băgat în arest. „La data de 04.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului P. G. I., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri de mare risc.

La data de 28 mai 2020 pe rolul DIICOT-B.T.Vrancea a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, constând în aceea că o persoană de sex masculin, identificată ulterior în persoana inculpatului P. G. I., comercializează droguri de risc și mare risc pe raza județelor Vrancea și Galați. Din cercetările efectuare în cauză s-a constatat faptul că inculpatul este implicat în activităţi de deţinere şi trafic de droguri de risc și mare risc transportând drogurile de mare risc din municipiul București iar ulterior le comercializează tinerilor interesați cu suma de 100 euro doza.

La data de 30.05.2020 inculpatul a comercializat două doze de cocaină, respectiv 1,28 grame, contra sumei de 900 lei.

La data de 03.06.2020 inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze două doze de cocaină (1,11 grame) contra sumei de 900 lei.

La data de 03.06.2020 procurorii DIICOT- B.T.Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galați – S.C.C.O. Vrancea au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului P. G. I. ocazie cu care au fost identificate şi ridicate 19 doze a câte 1 gram de cocaină, 10 grame de cocaină vrac, un minicântar electronic, 4.400 de lei și 2.910 euro. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar față de un autoturism a fost dispusă măsura sechestrului asigurător. În cursul zilei de azi (joi – n.r.), inculpatul a fost prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursa foto: diicot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here