Cinci medici de la Spitalul Județean și-au prezentat demisiile. „Nu e ușor nici pentru noi să vină un medic stomatolog de la țară să conducă un spital județean”

0
18807

Deși managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, verișoara prefectului PNL-ist Berbece, se face că plouă, cinci medici cu experiență au ales să demisioneze fie din funcția de șef de secție, fie definitiv, refuzând să mai lucreze în acest spital.

,,Cred că ne bagă în curând în colaps”
Șeful secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, medicul Mitel Burcă, a demisionat din funcție invocând atât motive personale, cât și nemulțumirile față de schimbările politice care au avut loc în ultima perioadă în spital. ,,Da, am demisia dusă. Sunt multe motive. În primul rând e vârsta, apoi sunt schimbările acestea politice care ne dau peste cap. O colegă demisionează și ea, astfel că rămânem numai doi cardiologi. În condițiile acestea nu-ți mai asumi răspunderea organizării unei secții de Cardiologie pe un întreg județ, pentru că nu mai avem efectiv cum să asigurăm gărzi, ambulatoriu de policlinică, secție, consultații interdisciplinare, n-avem cum, fizic. Oricum, cel puțin pe mine, m-a bulversat această situație, au fost prea multe… Mi se pare că lucrurile merg într-o direcție total greșită privind conducerea sistemului de sănătate. Cred că ne bagă în curând în colaps. Sunt foarte mulți colegi nemulțumiți. Nu e ușor nici pentru noi să vină un medic stomatolog de la țară să conducă un spital județean unde, zic eu, activează medici bine cunoscuți, medici primari, mulți cu doctorate. Nimeni nu vrea să vină, am cerut 4 cardiologi, nu vrea nimeni, ocolesc toți Vrancea. Cert este că noi nu prea mai putem face față”, a spus dr. Mitel Burcă.
Colega despre care făcea vorbire medicul Mitel Burcă, este dr. Mariana Miron, cea care a ales, din motive personale, să se retragă definitiv din funcția de medic cardiolog al Spitalului Județean Focșani. ,,Da, din păcate voi pleca, sunt motive personale, motive care țin strict de alegerea familie mele. Asupra acestei demisii am reflectat de mai mult timp, și acum s-a împlinit lucrul ăsta, nu are nicio legătură cu nimeni și cu nimic, decât că este doar alegerea familiei mele”, ne-a spus medicul cardiolog Mariana Miron.

Energie irosită
Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care dr. Ludmila Munteanu nu mai vrea să conducă secția de Chirurgie Pediatrică. ,,Am depus demisia demult, de pe 6 mai, dacă nu mă înșel, din mai multe motive pe care nu vreau să le fac publice. Pentru confortul meu emoțional e mai bine așa, niciodată nu am alergat după funcții. E dificil de lucrat cu oamenii, cu caracterele diverse. Vreau să-mi cantonez energia doar pentru a trata copii și atât. Pentru mine, funcția asta presupune un stres în plus, un consum de energie care, în ultima perioadă, s-a dovedit a fi inutil. Nu știu dacă o să poată fi rezolvată cererea mea de demisie dintr-un motiv foarte simplu, la noi în compartiment mai sunt angajați încă doi medici care au peste vârsta de 65 de ani”, a precizat dr. Ludmila Munteanu.
Potrivit surselor noastre, pe lista medicilor care au demisionat se mai află și șefa secției de Gastroenterologie, dr. Beatrice Ioanițescu, care ne-a declarat că nu vrea să discute nimic pe acest subiect, dar și dr. Cristina Filip, șefa secției de Radiologie, care nu a răspuns apelurilor noastre.

Să sperăm că nu vor dura mult aceste lucruri”

„Din păcate, nu pot să vă spun multe lucruri în acest sens, doar am văzut că managerul interimar al spitalului a declarat că a reușit să aducă patru medici, ceea ce înțeleg că doar pe hârtie, au rămas vorbele, nu a venit nimeni în spital la ora aceasta. Tragic, sau supărător, este faptul că ne pleacă medici din spital, medici foarte buni. Sunt medici care de la 1 iunie nu mai vor să lucreze în Spitalul Județean. Vreau să vă spun că permanent țin legătura cu medicii din spital, permanent mă sună, și nu numai pe mine, și știm că se confruntă cu anumite lucruri pe care cu greu le vom repara. Să sperăm că nu vor dura mult aceste lucruri și că le vom putea lua din pripă și să le reparăm”, ne-a spus marți Constantin Mîndrilă. Managerul suspendat este în continuare în concediu medical. După ce s-a infectat cu coronavirus și după ce a stat o perioadă în autoizolare la domiciliul ales, Mîndrilă a fost internat cu forța la secția de Boli Infecțioase mai mult de 30 de zile, astfel încât să poată fi numit un manager interimar în persoana Codruței Neagu, stomatolog la Păunești, studentă și verișoară.

Bătaie de joc la adresa opiniei publice                                                                                  Marți, din dorința de a verifica aceste informații, am mers să stăm de vorbă cu dr. Diana Stoica, cea care îi ține locul purtătorului de cuvânt de la Spitalul Județean Focșani, aflat în concediu de odihnă. Din păcate nu am putut obține niciun răspuns în legătură cu demisiile medicilor, fiind trimiși către managerul interimar, Elena Codruța Neagu (Mihalache). Extrem de ocupată, verișoara prefectului penelist de Vrancea ne-a spus că nu se pune vorba de vreo demisie, și că, pentru a primi un răspuns mai clar, va trebui să trimitem o solicitare. Povestea cu solicitările este că noi le trimitem și primim răspunsuri evazive după aproape 30 de zile, când subiectul nu mai reprezintă interes pentru public. În scurtul timp în care am reușit să vorbim cu managerul interimar, am fost pasați medicului Gabriel Negoiță, pus de PNL director medical al Spitalului Județean, medic care ne-a spus că nu are timp să discute și că data viitoare va trebui să venim cu informații verificate. Ba mai mult, ne-a persiflat întrebând secretara: „I-auzi, cică au demisionat medicii. A demisionat cineva?!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here