VIDEO: Ești tare, Codruța! Nu doar că n-au venit medicii promiși, dar doctori cunoscuți și-au anunțat demisiile din Spitalul Județean!

0
4460

Nu doar că medicii noi despre care făcea vorbire verișoara – manager interimar al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani nu au venit să lucreze în această unitate medicală, dar și medicii vechi, cu experiență, se pare că au ales să demisioneze. Din dorința de a verifica aceste informații am mers să stăm de vorbă cu dr. Diana Stoica, cea care îi ține locul purtătorului de cuvânt de la Spitalul Județean Focșani, aflat în concediu de odihnă. Din păcate nu am putut obține niciun răspuns în legătură cu demisiile medicilor, fiind trimiși către managerul interimar, Elena Codruța Neagu (Mihalache).

Extrem de ocupată, verișoara prefectului penelist de Vrancea ne-a spus că nu se pune vorba de vreo demisie, și că, pentru a primi un răspuns mai clar, va trebui să trimitem o solicitare. Povestea cu solicitările este că noi le trimitem și primim răspunsuri evazive după aproape 30 de zile, când subiectul nu mai reprezintă interes pentru public. În scurtul timp în care am reușit să vorbim cu managerul interimar, am fost pasați medicului Gabriel Negoiță, pus de PNL director medical al Spitalului Județean, medic care ne-a spus că nu are timp să discute și că data viitoare va trebui să venim cu informații verificate. Ba mai mult, ne-a persiflat întrebând secretara: „I-auzi, cică au demisionat medicii. A demisionat cineva?!”.

Cel care a scos la iveală faptul că anumiți medici care lucrează la Spitalul Județean Focșani au ales să demisioneze, este managerul suspendat Constantin Mîndrilă. Tot el ne-a spus că medicii din spital l-au contactat telefonic în această perioadă spunându-i că se confruntă cu situații dificile. „Din păcate, nu pot să vă spun multe lucruri în acest sens, doar am văzut că managerul interimar al spitalului a declarat că a reușit să aducă patru medici, ceea ce înțeleg că doar pe hârtie, au rămas vorbele, nu a venit nimeni în spital la ora aceasta. Tragic, sau supărător, este faptul că ne pleacă medici din spital, medici foarte buni. Sunt medici care de la 1 iunie nu mai vor să lucreze în Spitalul Județean. Vreau să vă spun că permanent țin legătura cu medicii din spital, permanent mă sună, și nu numai pe mine, și știm că se confruntă cu anumite lucruri pe care cu greu le vom repara. Să sperăm că nu vor dura mult aceste lucruri și că le vom putea lua din pripă și să le reparăm”, a spus Constantin Mîndrilă. Managerul suspendat este în continuare în concediu medical. După ce s-a infectat cu coronavirus și după ce a stat o perioadă în autoizolare la domiciliul ales, Mîndrilă a fost internat cu forța la secția de Boli Infecțioase mai mult de 30 de zile, astfel încât să poată fi numit un manager interimar în persoana Codruței Neagu, stomatolog la Păunești, studentă și verișoară.

Vom reveni cu informații privind plecarea din Spitalul Județean a unor medici foarte cunoscuți. Sperăm să obținem și informații oficiale, deși PNL-iștii și-au făcut un obicei din a nu face publice decât informații care sunt pe placul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here