Fotbal, Liga a III-a – CSM Focșani 2007 are trei noi jucători!

0
263

În pregătirea viitorului sezon competițional, conducerea echipei de fotbal a CSM Focșani a început un proces de primenire a lotului, care a debutat cu renunțarea la un grup masiv de jucători aflați, în general, la final de contract. Nu vor mai juca din toamnă pentru echipa Focșaniului Robert Riza, Alin Lazăr veniți în iarnă, Crinel Stoica, Alin Pencea, Răzvan Adăscăliței, Ciprian Petre și Alexandru Lăudatu. Cu excepția juniorului Lăudatu, care a jucat foarte puțin, a lui Lazăr și Riza, care nu au avut timp să arate tot ce pot, ceilați jucători au fost soluții valabile pentru CSM 2007, confirmând în bună măsură ceea ce se aștepta de la ei când au fost transferați, în vara trecută. Sunt fotbaliști cu calități care își vor găsi, cu siguranță, locul în fotbalul românesc. Din lotul pentru viitorul campionat nu va mai face parte nici Mădălin Predoiu care va rămâne la echipă ca secretar delegat, funcție impusă de FR Fotbal. Ionuț Salaoru și-a exprimat dorința să fie lăsat să-și caute o echipă unde să joace mai mult. Dacă nu-și va găsi o asemenea formație, va reveni în lotul CSM 2007 și, așa cum îl știu de cînd era un puști, se va bate pentru un loc de titular. Are tot ce-i trebuie pentru asta! Foarte probabil că alte plecări nu vor mai fi în viitorul apropiat de la Focșani. Vor fi, însă, veniri, pentru că lotul trebuie completat cu fotbaliști de cel puțin aceeași valoare cu a celora care au plecat. Principiul evocat de directorul sportiv al echipei de fotbal Nicuță Oprea a este găsirea ”celor mai bune soluții pentru a îmbunătăți lotul, nu neapărat ca să acoperim niște poziții deficitare, ci să aducem un plus de valoare prin experiența lor. Am adus 3 jucători, suntem în continuă căutare și, cu siguranță, vor mai veni jucători până la startul viitoarei competiții”. Au fost deci, transferați până într-o primă etapă Valentin Mădălin Ghenovici și Robert Geantă, de la Metaloglobus București, din Liga a II-a, și Valentin Mihaiță, de la Hușana Huși, colega de serie a CSM Focșani 2007.

Cine sunt acești jucători?

Valentin Mădălin Ghenovici este născut la 7 septembrie 1993 la București. Este mijlocaș dreapta, poate juca și central. Are 16 goluri marcate în sezonul 2017-2018 și alte 11, în campionatul 2018-2019. În 2019-2020 a înscris un gol în 10 meciuri. A fost căpitan și golgeter al echipei. A evoluat în Liga a II-a, la FCSB II în ediția de campionat 2010-2011, după care în 2013 a fost transferat la Metaloglobus cu care a promovat și a jucat în Liga a II-a din 2017 până în prezent. Este absolvent al Facultății de educație fizică și sport a Universității Spiru Haret. Poate fi o soluție valabilă pentru părțile laterale și pentru creșterea productivității atacului CSM 2007.

Robert Geantă este născut la 7 aprilie 1997 la Călinești. Este portar. A jucat în sezonul 2015-2016 în Italia, la Altamura, în sezonul 2016-2017, la Înainte Modelu, iar din turul campionatului 2017-2018 a fost jucătorul Metaloglobusului. A fost internațional de juniori U 17 al României.

Valentin Mihăiță este de la Huși, are 17 ani, un fundaș stânga puternic, produs al Hușanei, și care a debutat în Naționala U 15 a României în 2018. A fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale în meciul de pe Milcovul din toamnă dintre CSM 2007 și Hușana Huși. Junior fiind, este o variantă valabilă nu doar pentru viitorul imediat, ci și pe termen lung.

Cele trei transferuri sună promițător. Foarte probabil că sunt căutate în continuare soluții de transfer de bun nivel, pentru că formația focșăneană va rămâne, foarte probabil, în același obiectiv de promovare care nu a putut fi realizat în campionatul recent încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here