Afaceri cu bușteni, administrator judecat pentru înșelăciune

0
1502

Administratorul unei societăți comerciale din comuna Vidra va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Conform rechizitoriului, administratorul, prin inducerea în eroare a unei alte societăți, a încheiat cu aceasta din urmă un contract de vânzare-cumpărare, obligându-se, deși știa că nu are această posibilitate, spun procurorii, să pună la dispoziția cumpărătorului buștean de fag și stejar în valoare de 30.000 lei, până la data de 27.06.2015. Urmare a încheierii contractului, inculpatul a primit cu titlu de avans suma de 13.000 lei, iar pentru restul de 17.000 lei a primit un bilet de ordin de la persoana vătămată pe care l-a completat la rubricile „scadență”, „girat de” și „semnătură girant”.

Ulterior, a depus biletul de ordin la Baza Experimentală Vidra fără ca în prealabil să înștiințeze persoana vătămată, scopul fiind acela de a-și achita o datorie pe care societatea sa o avea. Astfel, inculpatul nu a executat contractul încheiat cu persoana vătămată, prejudiciind-o pe aceasta cu suma de 30.000 lei, sumă care nu a fost recuperată până la momentul trimiterii în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here