ULTIMA ORĂ! Premieră în Vrancea: Constantin Mîndrilă a donat plasmă pentru bolnavii COVID-19

0
3098

În această dimineață, Constantin Mîndrilă, managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani, a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea cu scopul de a dona plasmă pentru pacienții infectați cu COVID-19. Este pentru prima data când se întâmplă acest lucru la noi în județ și asta pentru că primul aparat de recoltare plasmă a ajuns chiar astăzi. Unul dintre principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un donator, este să aibă cele două teste succesive negative COVID-19, astfel încât să facă dovada faptului că nu mai este infectat.

După ce a fost ținut internat forțat mai bine de 30 de zile, așa cum o spune chiar el, Constantin Mîndrilă a fost externat imediat ce verișoara prefectului de Vrancea a venit la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”Focșani, rezultatelor celor două teste care i-au fost prelucrate lui Mîndrilă indicând absența virusului din organism.

Astăzi, din dorința de a-i ajuta și pe ceilalți oameni internați în spitale, care se luptă cu nemiloasa boală, Constantin Mîndrilă a donat plasmă. „Prin sprijinul și mijlocirea președintelui Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan, a venit astăzi și la noi un aparat de recoltare plasmă în Focșani. Sper ca astăzi să fiu primul donator de plasmă în județul Vrancea pe acest aparat, și, totodată, fac un apel pentru toți colegii, și nu numai, care știu că au fost în spital, au fost pozitivi și s-au negativat, și au dovada că întrunesc condițiile și au anticorpi, să vină să doneze pentru că este un lucru extraordinar atât pentru comunitate, cât și pentru pacienții care au nevoie de această plasmă”, a declarat Constantin Mîndrilă la intrarea în Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here