ULTIMA ORĂ! Polițiștii, Garda Forestieră și Garda de Mediu fac verificări privind exploatarea lemnului la Tulnici

0
687

Reprezentanții IPJ au precizat astăzi că la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au fost constituite 2 echipe mixte formate din polițiști din cadrul Biroului Silvic, polițiști din cadrul Secției 8 de Poliței Tulnici, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și ai Gărzii de Mediu- Comisariatul Județean Vrancea, echipe ce efectuează verificări în teren cu privire la legalitatea punerii în valoare, exploatării și deținerii materialului lemnos în punctele “Baboviciu” și “Gălăciuc”, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință.

Pe de altă parte, reprezentanții Biroului de presă al IPJ au trimis un comunicat de presă privind acțiunile polițiștilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic:

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 3 infracţiuni, au fost aplicate 23 de sancţiuni şi au fost confiscați 96 mc material lemnos, în valoare de peste 25400 de lei.

În perioada 21-27 mai a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea ai Ocoalelor Silvice de Regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 189 de controale, din care 175 desfășurate pe drumurile publice, 4 în fondul forestier și 10 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, au fost constatate 3 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 8000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 96 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 25400 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here