Fotbal, Liga a III-a – Lotul CSM Focșani 2007 va fi modificat în mod consistent!

0
283

Relativa relaxare

Sportul din România începe să simtă o relativă relaxare după durele restricții impuse de autorități pentru evitarea răspândirii COVID -19. A fost anunțată întâi decizia politică referitoare la posibilitatea începerii competițiilor sportive. De fapt a pregătirii pentru că nu poate fi competiție decât dacă au fost făcute antrenamentele de care este nevoie pentru ca sportivii să fie apți de participe la întreceri, indiferent de ramura sportivă. Fotbalul este cel mai aproape de intrarea în campionat – începând cu week-end-ul 13-14 iunie. Au fost schițate și ceva măsuri de ordin tehnico-organizatoric adoptate de specialiștii în sănătate pentru aplicarea deciziei politice.

Acestea nu diferă esențial de cele anterioare, dar măcar dau senzația că este ceva mai bine decât înainte. Ceva în sensul bancului cu evreul care s-a simțit mult mai bine după ce, la sfatul rabinului, și-a scos capra din casa plină cu animale și orătănii, pe care la sfatul aceluiași și-o umpluse. Relaxarea despre care am scris mai devreme are în vedere doar sporturile în aer liber și doar pe care care nu sunt de contact. Problema cu contactul este că există, practic, la toate sporturile nu doar la cele îndeobște numite ca atare. Este de sperat că factorilor ce hotărăsc în materie de activitate sportivă – decidenți politici ori de altă natură – nu le va veni ideea cu păstrarea distanței de 1,5 sau 2 metri în timpul jocurilor, spre exemplu. Că atunci, totul s-a terminat!

Fotbalul de Liga I revine în competiție!

Fotbalul va reveni pe terenuri, ca și competiție în România, peste două săptămâni. Vor juca play-off-ul și play-out-ul echipele din Liga Națională. Fără spectatorii care așteptau să-și vadă favoriții la lucru și să-i susțină de la fața locului, pe stadioane. Decât deloc e bine și așa, pentru activitatea sportivă căreia competiția îi dă sens! Fotbalul de Liga a III-a este oprit oficial. Campionatul s-a încheiat după ce, de la jumătatea lui martie și o primă etapă din retur jucată, fotbaliștii au ajuns șomeri și, tot oficial, au oprit orice formă de pregătire în afară de cea individuală. Prin casă, pe lângă casă. Totuși, au fost stabilite câteva lucruri pentru proiectarea viitorului sezon, chiar dacă nu se știe când va începe. Și, în consecință, nu se știe nici când este normal să înceapă antrenamentele. Chiar și în aceste condiții, conducerile echipelor au început să lucreze pentru alcătuirea loturilor pentru campionatul 2020-2021, funcție de obiectivele pe care și le propun.

Opt plecări de la CSM Focșani 2007

Este și cazul CSM Focșani 2007 a cărei conducere tehnică și administrativă a evaluat prestația de ansamblu și a fiecărui jucător în campionatul încheiat înainte de vreme și a decis cine pleacă. A găsit și formule de înlocuire a fotbaliștilor la care s-a renunțat ori cărora le-au expirat contractele. Directorul sportiv al echipei de fotbal, Nicuță Oprea, mi-a spus că a fost prelungit un singur contract dintre cele care fuseseră semnate până în această vară – cel al fundașului central Dănuț Munteanu. Nu vor mai continua la Focșani jucătorii de bandă Robert Riza, Crinel Stoica, Alin Lazăr, mijlocașii centrali Alin Pencea și Răzvan Adăscăliței și atacanții Ciprian Petre și Alexandru Lăudatu. Mădălin Predoiu va continua la CSM Focșani 2007 dar nu ca jucător, ci ca secretar delegat, funcție impusă de reglementărie FR Fotbal.

Ionuț Salaoru și-a exprimat dorința să-și caute o echipă la care să fie împrumutat ca să poată juca mai mult. Nicuță Oprea mi-a spus că dacă Salaoru nu-și va găsi o echipă, va rămâne în lotul CSM 2007 urmând să să antreneze așa încât să-și câștige locul în echipă, ca și ceilalți jucători. Despre veniri, probabil că vor fi informații foarte curând. Cel puțin despre cele perfectate până acum. Oricum, opt ieșiri din lot presupun cam tot atâtea sosiri, ceea ce indică o schimbare consistentă în lotul unei formații care va avea, probabil același obiectiv ca și din 2019-2020 – promovarea în Liga a II-a!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here