VIDEO: Nici până la această dată DSP Vrancea nu a utilizat kit-urile pentru testare COVID-19 oferite de Primăria Focșani!

0
362
Despre kit-urile COVID-19 la Atlas TV

Astăzi, 28 mai 2020, în cadrul emisiunii ”Convorbiri” de la Atlas TV, nu am ezitat să îmi declar indignarea pentru faptul că nici până la această dată DSP Vrancea nu a utilizat kit-urile pentru testare COVID-19 oferite, prin protocol, de către Primăria Focșani. O spun, cu durere în suflet, că am avut un dialog foarte prost sau chiar deloc cu niște instituții care ar fi trebuit să fie total deschise și să avem o colaborare extrem de strânsă... Mă refer aici la Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. La propunerea mea Consiliul Local Focșani a aprobat alocarea unei sume importante de bani, aproximativ 125.000 lei, pentru a cumpăra kit-uri necesare pentru a se face testul de coronavirus. În acest moment cele 1.000 teste cumpărate și predate către DSP Vrancea nu sunt utilizate dintr-un motiv răutăcios. Consider comportamentul celor din conducerea DSP Vrancea drept unul pueril și care nu este demn de o asemenea instituție, mai ales pe perioada unei pandemii. Găsesc nejustificate acțiunile celor de la DSP Vrancea care in loc să aibă dialog cu toate autoritățile publice, locale și centrale - dumnealor ne comunică faptul că pe lângă aceste teste ne solicită să achităm o taxă suplimentară de 90 de lei. În costul acesta de 90 lei intră, rețineți, inclusiv cheltuielile cu amortizarea pentru o hotă bacteoriologică, o masă și o combină frigorifică donate gratuit către DSP Vrancea tot de Primăria Municipiului Focșani, din banii focșănenilor. Cred cu tărie că în condițiile în care există un Ordin al Ministrului Sănătății care stabilește foarte clar că aceste testări intră în programul Național de Gratuități și pentru fiecare test în parte DSP primește de la Ministerul Sănătății 200 lei, cei 90 de lei/test solicitați în plus reprezintă sume nemeritate. Singurul lucru pe care mi-l doresc, din suflet, este ca între instituții să existe o bună colaborare, în interesul cetățenilor municipiului Focșani.

Publicată de Cristi Valentin Misăilă pe Joi, 28 mai 2020

Joi, 28 mai 2020, în cadrul emisiunii ”Convorbiri” de la Atlas TV, nu am ezitat să îmi declar indignarea pentru faptul că nici până la această dată DSP Vrancea nu a utilizat kit-urile pentru testare COVID-19 oferite, prin protocol, de către Primăria Focșani. O spun, cu durere în suflet, că am avut un dialog foarte prost sau chiar deloc cu niște instituții care ar fi trebuit să fie total deschise și să avem o colaborare extrem de strânsă… Mă refer aici la Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. La propunerea mea, Consiliul Local Focșani a aprobat alocarea unei sume importante de bani, aproximativ 125.000 lei, pentru a cumpăra kit-uri necesare pentru a se face testul de coronavirus. În acest moment, cele 1.000 teste cumpărate și predate către DSP Vrancea nu sunt utilizate dintr-un motiv răutăcios.

Consider comportamentul celor din conducerea DSP Vrancea drept unul pueril și care nu este demn de o asemenea instituție, mai ales pe perioada unei pandemii. Găsesc nejustificate acțiunile celor de la DSP Vrancea care în loc să aibă dialog cu toate autoritățile publice, locale și centrale – dumnealor ne comunică faptul că pe lângă aceste teste ne solicită să achităm o taxă suplimentară de 90 de lei. În costul acesta de 90 lei intră, rețineți, inclusiv cheltuielile cu amortizarea pentru o hotă bacteriologică, o masă și o combină frigorifică donate gratuit către DSP Vrancea tot de Primăria Municipiului Focșani, din banii focșănenilor.

Cred cu tărie că în condițiile în care există un Ordin al Ministrului Sănătății care stabilește foarte clar că aceste testări intră în programul Național de Gratuități și pentru fiecare test în parte DSP primește de la Ministerul Sănătății 200 lei, cei 90 de lei/test solicitați în plus reprezintă sume nemeritate.

Singurul lucru pe care mi-l doresc, din suflet, este ca între instituții să existe o bună colaborare, în interesul cetățenilor municipiului Focșani.

Primar, Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here