Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 își securizează lotul!

0
245
  • Șapte jucători foarte importanți și-au prelungit contractele

  • Mihăiță Miroiu, nominalizat pentru echipa ideală a sezonului trecut!

Despre Liga Națională de handbal masculin se poate afirma cu certitudine că și-a terminat campionatul, că nu da avea campioană și nici retrogradate. Și că în ediția viitoare de campionat vor juca 16 echipe, ceea ce implică prelungirea sezonului cu patru etape pentru sezonul regulat și cu patru runde în play-off, pentru că acolo se presupune că cvor evolua opt formații față de șase în competiția națională recent declarată încheiată. Așa s-ar întâmpla dacă se va juca și viitorul campionat cu play-off și cu play-out.

Există și varianta, foarte realist, a unui campionat fără play-off și play-out, care ar scurta durata competiției urmând să de direct campioana și retrogradatele. Și ar fi mult mai în acord cu performanțele echipelor de-a lungul întrecerii, play-off-ul și play-out-ul putând deforma realitatea de 30 de etape a campionatului. Fiecare dintre variantele de lucru are avantajele și dezavantajele sale.

În mediul handbalului românesc de Ligă Națională au loc în continuare consultări ale echipelor între ele și cu conducerea Federației fiind căutat răspunsul la întrebarea referitoare la momentul începerii pregătirilor pentru viitorul sezon. Răspuns care este nevoie să vină repede pentru ca echipele să știe ce au de făcut. Ideal era ca atunci cînd a fost decisă înghețarea sezonului să fie stabilit și drumul de urmat pentru campionatul ce vine! Indiferent care va fi acest răspuns, echipele au început să-și reașeze loturile.

Au fost anunțate transferuri spectaculoase, cea mai consistentă mișcare fiind cea făcută de Dinamo București care și-a readus doi jucători de mare valoare – Ghionea și Szasz, este aproape de aducerea lui Humet și a prelungit contractele altor handbaliști exponențiali! Și CSM Făgăraș, din zona de interes apropiată a CSM 2007 a transferat de la Minaur Baia Mare.

Echipa Focșaniului a lucrat bine, la rândul său! După obținerea semnăturii gogeterului din ultimii ani al Timșoarei, Filip Marjanovic, este de remarcat că șapte dintre cei mai importanți jucători ai CSM 2007 au semnat prelungirea contractelor care erau scadente în această vară. Ceea ce, în condițiile acestei perioade, cu inceritudinile sale, seamănă cu tot atâtea transferuri de marcă. Vor continua la Focșani Bogdan Rață, Marius Cloșcă, Emilian Marocico, Didi Hrimiuc, Alexandru Gramatic, Tiberiu Popovici, Marius Ragea. În aceeși situație se află și jucătorii ale căror contracte nu expiră acum. Focșaniul va avea și în sezonul ce vine o formație competitivă, spectaculoasă, care a reușit evoluții excelente chiar și fără cinci-șase jucători de bază, accidentați în ultimele etape de campionat jucate.

Despre Filip Marjanic: după ce a semnat cu CSM 2007 mi-a declarat că este foarte mulțumit că a semnat cu echipa Focșaniului. ”Sperăm că vom avea un sezon bun și vom putea avea rezultate bune în viitor. Am văzut o mulțime de mesaje din partea fanilor, înseamnă că oamenii din Focșani adoră handbalul și asta este important. Este întotdeauna mai bine să joci în fața sălii pline!” Am adus în finalul comentariului declarația lui Filip, pentru că este un fel de angajament din partea lui – și care va fi, cu siguranță și al noilor săi colegi, care vor juca să obțină rezultate foarte bune în viitorul sezon și să mulțumeaască, astfel, generosul public a cărui susținere se transmite, de multe ori spre jucători, în mod hotărâtor pentru victorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here