„Grindă”, somat de președintele Marian Oprișan să deblocheze plățile la proiecte de infrastructură

0
635

Președintele Marian Oprișan i-a cerut, joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, liberalul Ion Ștefan – „Grindă„, să plătească cererile de rambursare pe care administrația județeană le are înaintate la acest minister. Marian Oprișan a precizat că este vorba deSPRE două cereri de finanțare în valoare totală de 3 milioane de lei, depuse una în luna decembrie 2019 și una în luna martie 2020, care nu au fost decontate nici până astăzi. ,,Ministerul condus de ministrul Ion Ștefan are de dat trei milioane de lei Consiliului Județean Vrancea, cereri de rambursare prin PNDL cât și prin Programul Operațional Regional. Este vorba despre o cerere depusă în martie în valoare de 1,5 milioane de lei prin PNDL și cererea din decembrie 2019 tot în valoare de 1,5 milioane de lei”, a anunțat președintele Marian Oprișan.

De reținut că în același mod este blocată și activitatea investițională din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, tot de ministerul condus de Ion Ștefan, zis și ministrul ,,Grindă”. Practic, Primăria Municipiului Focșani are depusă la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației o cerere de rambursare de 3,9 milioane lei, încă din luna noiembrie 2019 și nici în acest moment nu a fost decontată.”Astăzi, când încasările la buget au scăzut dramatic, suntem într-o situație gravă! Ministerul ne blochează lucrările! Trebuie să propunem modificarea legislației în vigoare, în așa fel încât să scurtăm procedurile de verificare și modul de decontare a lucrărilor. Modificările trebuie să stabilească exact termenele de verificare, astfel încât acestea să se facă în maxim 15 zile de la momentul depunerii cererii de plată. De asemenea, ar trebui reglementat un model de proces-verbal de control cu formule de calcul clare, care să elimine arbitrariul. De fiecare dată când am fost verificați, procesele verbale au avut două fraze, au fost lacunare. În aceste procese verbale nu s-a spus cine este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat acolo și nici termenele de remediere”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Cam așa poate fi prezentată pe scurt ,,activitatea”, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Ion Ștefan când vine vorba de administrațiile conduse de social democrați în județul Vrancea. Blocarea plăților la proiecte finanțate prin PNDL, blocarea plăților prin Programul Operațional Regional, dar și alte plăți, pentru a nu putea fi finalizate investițile aflate în derulare. Acesta este modul de tip interlop prin care așa zișii politicieni de dreapta aflați la putere vor să câștige alegerile locale și parlamentare, blocând practic toate investițiile și îngenunchind în acest mod cetățenii județului Vrancea și ai României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here