GALERIE FOTO: Ziua Eroilor sărbătorită în Vrancea, dar cu măști și distanțare socială

0
403

Eroii neamului românesc au fost omagiați, joi, în cadrul manifestărilor organizate de autoritățile locale din Vrancea. La Focșani, manifestările au avut loc la Mausoleul Eroilor din Cartierul Sud. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, manifestările au fost reduse, cu un număr mai mic de participanți și cu măsuri sporite de protecție. A fost organizat un scurt ceremonial militar și religios, urmat de depunerea de coroane. Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, sărbătoarea creştină care marchează Înălţarea la cer a Domnului Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astăzi este o zi cu o simbolistică aparte în care, pe lângă bucuria Înălțării Domnului, ne îndreptăm gândurile cu gratitudine către toți eroii neamului românesc, care și-au dedicat viața crezului de a-și sluji țara. Vă îndemn să privim cu respect către trecut și să prețuim memoria celor care au făurit poporul român și au protejat, cu prețul vieții lor, granițele patriei. Prin jertfa lor, noi existăm astăzi ca popor liber și demn! Glorie eternă Eroilor!, arată președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, în mesajul transmis cu această ocazie.

Primarul Cristi Misăilă a amintit că, în această perioadă de pandemie, eroii zilelor noastre sunt cadrele militare, ofițerii de poliție și angajații din structurile ISU, SMURD, Jandarmerie. Astăzi, în sfânta zi de Înălțare, îi comemorăm pe eroii noștri, pe cei care au luptat și s-au sacrificat pentru idealul de libertate, de independență și suveranitate. Au luptat pentru o Românie mare și mulți dintre ei au plătit prețul suprem pentru generațiile viitoare. Astăzi, multi dintre eroii zilelor noastre nu mai poartă doar haină militară, ci adesea îi vedem îmbrăcați în alb, albastru sau chiar roșu, căci ei sunt cadre medicale, ofițeri de poliție și angajați în structurile ISU, SMURD sau Jandarmerie. Față de ei și față de copiii și nepoții noștri avem datoria să construim un viitor în care ideea de libertate, unitate și respect să primeze. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe eroii noștri!, a spus primarul Focșaniului, Cristi Misăilă.

În memoria eroilor români, comandantul garnizoanei Focșani, general de brigadă Iulian Daniliuc, a depus o coroană de flori la Mausoleul Eroilor din Sud, pe care era înscris: „RECUNOȘTINȚĂ ETERNĂ EROILOR NEAMULUI”. Ziua Eroilor, sărbătorită în fiecare an de Înălțarea Domnului, este dedicată tuturor bărbaților și femeilor care și-au sacrificat viața în timp ce serveau forțele armate. Au dat dovadă de patriotism pur și este de datoria noastră să-i cinstim pe toți aceia care, de-a lungul timpului, s-au jertfit pentru dăinuirea neamului românesc. Jertfa eroilor este un reper de neclintit în conștiința tuturor românilor, iar noi, urmașii lor, le prețuim și cinstim onoarea și gloria, aducându-le un pios omagiu acelora care cu sângele lor au stropit glia strămoșească. Nu-i vom uita niciodată nici pe cei care, sub stindardul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, au căzut la datorie, numele lor ramânând veșnic înscrise cu litere de aur în cartea de istorie a neamului românesc, se arată în mesajul Brigăzii Blindate 282 „Unirea Principatelor”.

Manifestări și în județ

Evenimente similare au avut loc și în alte localități vrâncene. La Odobești, primarul Daniel Nicolaș și reprezentanți ai autorităților locale, au depus coroane la cele patru monumente închinate celor care și-au dat viața pentru independență. De asemenea, edilul a luat parte și la TeDeumul în care au fost pomeniți eroii odobeșteni.

La Cârligele, din cauza pandemiei, autoritățile locale au sărbătorit Ziua Eroilor, Ziua Comunei Cârligele şi Ziua Înălţării Domnului în cadru restrâns. Primarul Ştefan Moscu a depus coroane la monumentele din cele patru sate ale comunei ridicate în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru independenţa şi libertatea patriei, la monumentele amplasate în curţile bisericelor, fiind prezenți și o parte dintre locuitorii comunei. De asemenea, primarul Ștefan Moscu a urat la La mulți ani și a premiat patru familii pentru 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Din partea primăriei comunei Cârligele, fiecare dintre cele patru familii a primit o diplomă de felicitare, flori, un tort şi un premiu în valoare de 500 de lei. Au fost premiate familiile Iordana și Ernest Râmniceanu, Georgeta și Iordache Petrache, Paraschiva și Gheorghe Zaharia Dumitru, Stănica și Sava Oțelea. „Pentru tot ceea ce au trăit ÎMPREUNĂ, dar şi pentru exemplul pe care îl reprezintă pentru noi toţi merită aprecierile noastre alături de urări de sănătate, fericire şi viaţă lungă. Tuturor, încă o dată, LA MULŢI ANI ŞI NUMAI BUCURII!”, se arată în mesajul primarului Ștefan Moscu.

Și la Gugești au fost depuse coroane de flori de către primarul Vasile Vatră. „Astăzi, 28 mai 2020, de ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, o rugăciune şi un gând din suflet pentru toţi eroii neamului românesc care, cu demnitate și curaj, s-au sacrificat pentru binele țării noastre, pentru credință, libertate și dreptate. SLAVĂ EROILOR NEAMULUI ROMÂNESC, SLAVĂ EROILOR GUGEȘTENI! HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here