Consiliul Județean continuă demersurile pentru modernizarea și extinderea celor două stadioane din Focșani

0
678

Consiliul Județean Vrancea continuă demersurile pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două stadioane din municipiul Focșani. Președintele Marian Oprișan a inițiat un proiect de hotărâre care a fost aprobat joi în ședința ordinară a Consiliului Județean privind modificarea art. 1 al Hotărârii Consiliului Judetean Vrancea nr. 87 din 31 mai 2017. Acest articol face referire la predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare și dotare Stadion Tineretului- Str. Cuza Vodă nr. 61” din municipiul Focșani.

Modificarea a survenit după ce CNI a solicitat administrației județene rectificarea extrasului de carte funciară nr. 62641, în sensul că pentru construcțiile C5 și C6 a a fost notat dreptul de administrare în favoarea Consiliului Județean Vrancea. Astfel, au fost corelate informațiile de natură tehnică pentru construcțiile identificate C5 și C6 în PAD (plan de amplasament și delimitare) respectiv în cartea funciară, indicându-se în clar funcțiunea de tribune.

Președintele Marian Oprișan le-a solicitat consilierilor PNL și ministrului Ion Ștefan „Grindă”, în subordinea căruia se află CNI să susțină finanțarea și finalizarea acestor proiecte de investiții. ,,Vă anunț că aceste obiective ce trebuiau realizate de Compania Națională de Investiții acum se află în jurisdicția domnului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Ion Ștefan, iar Consiliul Județean are rugămintea la consilierii PNL și la domnul ministru să convingă CNI să continue aceste proiecte inițiate de mine și de administrația Partidului Social Democrat pentru că județul Vrancea are nevoie de aceste baze sportive. Și în funcție de amabilitatea și priceperea voastră (a consilierilor PNL-n.r.) vom vedea cât de bine intenționați sunteți, sau cât de oportuniști sau demagogi sunteți prin ceea ce afirmați în politica județului Vrancea”, a susținut Marian Oprișan.

Vă reamintim că administrația județeană a depus spre finanțare la CNI două proiecte de investiții care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două stadioane din municipiul Focșani. Este vorba de a reabilitarea și modernizarea Stadionului Tineretului, situat pe strada Cuza Vodă și reabilitarea Stadionului „Milcov”, situat pe Aleea Stadionului, nr.2. ,,La nivelul Companiei Naționale de Investiții a fost demarată procedura pentru organizarea achiziției serviciilor pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Stadionul din Cartierul Sud, din Complexul sportiv Milcovul. După acest moment, CNI va organiza procedura de achiziție publică pentru proiectare și lucrări. Stadionul Milcov va fi complet modernizat și va avea o capacitate de 18 mii de spectatori. Stadionul Tineretului se află pe lista de investiții a CNI și va intra în procedurile premergătoare execuției lucrărilor într-o etapă ulterioară”, declara anul trecut Marian Oprișan.

Anterior momentului depunerii celor două proiecte de investiții, Consiliul Județean Vrancea a promovat câteva proiecte de hotărâre care au vizat predarea către CNI a celor două amplasamente, respectiv Stadionul Tineretului și Stadionul Milcovul, dar și aprobarea indicatorilor tehnico economici. „Vrem să reabilităm și să aducem la standarde europene cele două stadioane din municipiul Focșani, respectiv stadionul Milcovul-Sud și Tineretului. Cred că a venit momentul ca municipiul Focșani, cu sprijinul direct al Consiliului Județean și prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, să promoveze și să realizeze aceste două investiții”, declara președintele Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here