Zece mii de lei, dar și un pachet de țigări – spargere dată într-o casă a cărei uşă nu era încuiată

0
1305
BTXTE0 Packet of cigarettes

Doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 25 de ani, vor fi judecaţi la Judecătoria Focşani într-un dosar de furt calificat. Primul a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cel de-al doilea pentru tăinuire şi favorizarea făptuitorului. Tânărul de 22 de ani se află în prezent în arest şi va fi judecat pentru că la data de 20 decembrie 2019, în jurul orei 05.00, a intrat în casa unei femei, pe uşa de acces care nu era încuiată şi a sustras suma de 10.000 lei, un parfum, un laptop şi un pachet cu ţigări.

Celălalt tânăr a fost pus sub control judiciar, iar despre el procurorii spun că în cursul lunii ianuarie a.c., a primit de la amicul lui laptopul furat deşi ştia de unde provine acesta, iar în februarie, la rugămintea amicului l-a ajutat pe acesta să distrugă hainele cu care era îmbrăcat atunci când a comis infractiunea. Scopul a fost acela de a îngreuna ancheta şi de a-l ajuta pe amicul său să scape basma curată. Primul inculpat a mai fost condamnat, în timp ce cel de-al doilea nu are antecedente penale.

Celor doi inculpaţi le-au fost verificate măsurile preventive la jumătatea acestei luni, instanţa hotărând că sunt legale şi temeinice. (…) menţine măsura arestării preventive a inculpatului T (…) C (…) N (…) dispusă prin încheierea din data de 12.03.2020, pronunţată de Judecătoria Focşani în dosarul nr. 3423/231/2020, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. În baza art. 207 alin. 2 C.p.p., raportat la art. 348 alin. 2 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul C (…) L (…) C (…), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, faptă prev. de art. 270 alin. 1 C.p. şi favorizarea făptuitorului, faptă prev. de art. 269 C.p. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. În baza art. 207 alin. 4 C.proc.pen., raportat la art. 207 alin. 7 Cpp, menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpate prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani din data de 11.03.2020 în dosarul penal nr. 166/P/2020 (…)”, se arată în hotărârea instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here