Cu ordinul de protecţie în mână, o vrânceancă a fost bătută şi ameninţată cu moartea de soţ

0
1533

Ordinele de protecţie au ca scop protejarea victimelor, în cazul în care viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea sunt puse în pericol printr-un act de violenţă. Totuşi, în unele cazuri, emiterea unui astfel de ordin de către instanţele de judecată nu are nicio valoare pentru agresor.

Este şi cazul unui bărbat din Mărăşeşti pentru care restricţiile impuse de instanţa de judecată prin emiterea unui ordin de protecţie nu au însemnat nimic. Astfel, el a intrat de nenumărate ori peste soţie, a bătut-o atât pe ea cât şi pe fiica lor, a spart geamurile de la uşi şi şi-a ameninţat nevasta cu moartea.

Acum, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracțiunilor de nerespectare a ordinului de protecţie în formă continuată, violenţă în familie, ameninţare şi distrugere. Conform anchetatorilor, în perioada iulie – septembrie 2018, inculpatul a încălcat de 27 de ori ordinul de protecţie instituit printr-o sentinţă a Judecătoriei Panciu şi a intrat în casa în care locuia soţia şi copiii săi minori, într-una din dăți bătând-o pe fiica sa. De asemenea, bărbatul şi-a lovit şi soţia şi de mai multe ori a ameninţat-o pe aceasta cu moartea. Ca să poată intra peste victime, de două ori, bărbatul a spart geamul de la uşa camerei în care locuia soţia sa.

Prin ordinul de protecţie instanţa l-a obligat pe bărbat să păstreze o distanţă minimă de 200 metri liniari, faţă de reclamantă şi faţă de locuinţa acesteia. De asemenea, s-a dispus evacuarea temporară a bărbatului din locuinţă şi reintegrarea reclamantei în imobil împreună cu copiii săi. Inculpatului i s-a interzis şi să ia legătura telefonic cu soţia. Cu toate acestea, el a intrat peste ea în casă a bătut-o şi a ameninţat-o cu moartea. După cum rezultă din informaţiile găsite pe site-ul Judecătoriei Panciu, bărbatul este extrem de agresiv. El a mai fost condamnat pentru violenţă în familie.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here