Control „țintit” al Protecției Consumatorilor în Piața Moldovei, vizată ieri și de controale de la ITM și Direcția Agricolă

0
2623

Doar câteva nereguli minore au fost constatate, ieri, la controlul inopinat derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în Piața Moldovei din Focșani. Echipa de control a fost condusă de directorul general al ANPC, Paul Anghel, alături de care s-au aflat secretarul general Eduard Olteniceanu, comisarul șef adjunct, Dumitru Dilă. Verificările celor de la ANPC au vizat condițiile de comercializare din Piața Moldovei, fiind vizitate boxele de carne, zona de comercializare a produselor din lapte și brânzeturilor. La final, a fost dispusă oprirea temporară de la funcționare a trei vitrine frigorifice unde vindea produse lactate patru producători. Motivul îl constituie problemele constatate la ventilatoarele din interiorul vitrinelor, amplasate sub rafturile pe care se așează produselor. Este vorba despre nereguli minore deoarece rafturile din inox sunt acoperite cu hârtie sau cu mușama dezinfectată zilnic.

Comercianții din piață suspectau însă că acest control nu a fost întâmplător deoarece echipa de la ANPC a mers direct la vitrinele respective, cele mai vechi din piață. Cel mai probabil a fost făcută o sesizare de către vreun producător care dorea să se răzbune pe alți comercianți. „Nu a fost întâmplător controlul. Au venit și s-au dus direct la vitrinele respective, știau că sunt probleme acolo”, spunea un vânzător de la lactate.

Coincidență sau nu, Piața Moldovei a fost vizată, ieri, de alte două echipe de control, de la Direcția Agricolă și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). În primul caz, a fost vorba despre respectarea legislației referitoare la delimitarea zonelor în care vând producătorii individuali. În cazul ITM, inspectorii au prezentat condițiile care trebuie respectate de către Administrația Piețelor această perioadă cu restricții din cauza epidemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here