VIDEO: Salariul PNL-istului Ion Ștefan „Grindă” e de 12.800 de lei pe lună! Dar cică e supărat pe secretare și de asta vrea reorganizare la minister

0
1386

800 de funcționari publici umiliți doar pentru că Grindă vrea să-și anagajeze rude, coafeze sau chelneri și la Ministerul Dezvoltării! Am fi curioși să știm ce examene au dat cei 27 de consilieri angajați de el în cele 8 luni la minister. Să-i luăm pe rând pe cei angajați doar la ministerul lui "Grindă": 1. IANCU ALINA, PREŞ. TNL Tulcea-CONSILIER MINISTRU; 2. BACIU ANDREI, PRIM-VICEPREŞ. PNL Tulcea- SUBSECRETAR DE STAT; 3. BAUŢĂ VICTOR, VICEPREŞ. PNL Gorj-SECRETAR GEN. ADJ; 4. BOSTAN LIVIU, VICEPREŞ PNL Vrancea-CONSILIER MINISTRU; 5. BĂLTĂŢEANU ELENA, VICEPREŞ. TNL Vâlcea-CONSILIER SECRETAR DE STAT; 6. CETI CLAUDIU OCTAVIAN, SECRETAR PNL Constanţa -CONSILIER CABINET DEMNITAR; 7. CIUBAN IULIA CRINA VICEPREŞ., PNL Diaspora- CONSILIER CABINET DEMNITAR; 8. ALINA DRUMEA, VICEPREŞ. PNL Focşani- SECRETAR CABINET MINISTRU; 9. IULIA CREŢU, Focşani-CONSILERA CABINET MINISTRU; 10. COSTEA SIMONA, MEMBRU PNL Focşani-CONSILIERA CABINET MINISTRU; 11. COCUŢI MIHAI, MEMBRU ALDE-CONSILER SECRETAR DE STAT; 12. COTOI MARIAN, VICEPREŞ. ALDE CLUJ-SECRETAR DE STAT; 13. CREŢ FLORIN NICOLAE, PRIM-VICEPREŞ. PMP BaiaMare -SECRETAR DE STAT; 14. DRAGHICI IULIU VICEPREŞ, PNL Belgia-CONSILIER MINISTRU; 15. GURAN MARIA, soţia lui Virgil Guran – PNL-DIRECTOR CABINET MINISTRU; 16. GĂLĂŢEANU ANDREEA, P. PNL Focşani-CONSILIER SECRETAR DE STAT; 17. IAPĂ AUGUSTIN CĂTĂLIN,SECRETAR GEN. PNL Timişoara -SECRETAR DE STAT; 18. IGNAT OANA, PNL Alba Iulia- CONSILIER MINISTRU; 19. IRIMIA HORIA IOAN, PNL CARANSEBEŞ-CONSILIER SECRETAR DE STAT; 20. MOLNAR ŞTEFANIA BERTA, ALDE CLUJ-CONSILIER SECRETAR DE STAT; 21. MUNTEANU SORIN, PNL Bucuresti-DIRECTOR CABINET SECRETAR STAT; 22. POPESCU GEORGIANA,PNL Bucuresti-DIRECTOR CABINET SECRETAR STAT; 23. PĂSAT GHEORGHE, PRIM-VICEPREŞ PNL VÂLCEA- SECRETAR DE STAT; 24. REBENCIUG CEZAR IOAN, PNL Iaşi-CONSILIER MINISTRU; 25. STĂNESCU VETUŢA, consilier jud. PNL Hunedoara-SECRETAR DE STAT; 26. VESTEA MIHAIL, PRIM-VICEPREŞ PNL Braşov-SECRETAR DE STAT; 27. ŞARBEA HOREA ARTHUR, PREŞ. TNL Tg.Mureş-CONSILIER SECRETAR DE STAT.

Publicată de Cosmin Robert pe Marţi, 26 mai 2020

Mai mulți angajați ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus de liberalul Ion Ștefan „Grindă”, au protestat marți dimineață față de așa zisa restructurare a ministerului. Într-o intervenție la un post central de televiziune, Grindă s-a dat supărat pe secretare, asta deși chiar el a angajat câteva. „Nu mai putem să plătim salarii uriașe către secretare din Minister. Câștigă 5000-6000 de lei, cu tot cu sporuri sau alte avantaje. Unii angajați au tratament preferențial și salariile lor sunt preferențiale. Cei cu funcții de conducere au salarii de 7000-8000 de lei pe lună”, a precizat Grindă, care, atunci când a fost întrebat cât câștigă el lunar, s-a bâlbâit afirmând că ia un salariu de 128 de mii de lei, coborând până la 12.800 de lei. Cine știe care o fi adevărul. O fi ca și cu PNDL -ul: „PeNeDeLo, PeNeDeLe Do, PeNe… Io…ocupându-mă mai mult de PNL…Măi…Mi se pare mai… Da…”.

Știm, e de notorietate că Grindă se ocupă mai mult de PNL. De altfel, potrivit unor surse citate de cristoiublog.ro, acesta, sub paravanul unei reorganizări, vrea să facă loc oamenilor din partid. Funcționari, buni profesioniști, care nu au fost niciodată într-un partid, se tem că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care vrea să-i recompenseze ministrul. „Nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, a precizat sursa din minister pentru cristoiublog.ro.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării, deputatul Daniel Suciu, a reacționat pe pagina sa de Facebook scriind că angajații sunt „ținte numai bune de doborât” de către un ministru ce și-a aranjat rudele și pilele la vârful statului român. „Eu i-am condus pe acești oameni și văd profesioniștii ce au evitat dezangajarea fondurilor europene, văd funcționarii ce lucrau în cel mai impropriu sediu de minister dintre toate, văd responsabilii miilor de investiții peste tot în această țară și pe cei care i-au impresionat pe europeni organizând evenimente de succes pe perioada președinției noastre a Consiliului UE. Da, poate unii ar trebui să plece, se știu ei care, dar nu accept ca un ministru diletant, un ministru de care toată opinia publică râde copios, un ministru care este dovedit pentru imoralitatea angajărilor făcute prin toate instituțiilor statului să dea lecții de cinste și profesionalism unor angajați ce pot oricând să-i predea noțiuni elementare de logică, exprimare, profesionalism și seriozitate. Chiar lecții de organizare de șantier pentru grinzi puse greșit. Cu siguranță Ion Ștefan este cel mai nepriceput și cel mai slab ministru ce a condus vreodată acest minister și sper doar să nu fie neamul domniei sale așa de numeros încât să încapă toți la minister”, a scris deputatul Daniel Suciu.

Așa cum, poate, era de așteptat, funcționari publici din Ministerului Dezvoltării au depus, vineri, la Curtea de Apel București o cerere de suspendare parțială a Hotărârii de Guvern de reorganizare a instituției invocând crase încălcări ale legii în adoptarea ei, arată un articol semnat de Cora Muntean, pe cristoiublog.ro.

Dar să vedem ce spune și Facebook. Am găsit pe un cont (Cosmin Robert) următoarea postare:

„800 de funcționari publici umiliți doar pentru că Grindă vrea să-și anagajeze rude, coafeze sau chelneri și la Ministerul Dezvoltării! Am fi curioși să știm ce examene au dat cei 27 de consilieri angajați de el în cele 8 luni la minister. Să-i luăm pe rând pe cei angajați doar la ministerul lui „Grindă”:

1. IANCU ALINA, PREŞ. TNL Tulcea-CONSILIER MINISTRU;

2. BACIU ANDREI, PRIM-VICEPREŞ. PNL Tulcea- SUBSECRETAR DE STAT;

3. BAUŢĂ VICTOR, VICEPREŞ. PNL Gorj-SECRETAR GEN. ADJ;

4. BOSTAN LIVIU, VICEPREŞ. PNL Vrancea-CONSILIER MINISTRU;

5. BĂLTĂŢEANU ELENA, VICEPREŞ. TNL Vâlcea-CONSILIER SECRETAR DE STAT;

6. CETI CLAUDIU OCTAVIAN, SECRETAR PNL Constanţa -CONSILIER CABINET DEMNITAR;

7. CIUBAN IULIA CRINA VICEPREŞ., PNL Diaspora- CONSILIER CABINET DEMNITAR;

8. ALINA DRUMEA, VICEPREŞ. PNL Focşani- SECRETAR CABINET MINISTRU;

9. IULIA CREŢU, Focşani (iubita lui Sebastian Oancea, unul dintre ziariștii de casă ai PNL Vrancea – n.r.)-CONSILIERA CABINET MINISTRU;

10. COSTEA SIMONA, MEMBRU PNL Focşani-CONSILIERA CABINET MINISTRU;

11. COCUŢI MIHAI, MEMBRU ALDE-CONSILER SECRETAR DE STAT;

12. COTOI MARIAN, VICEPREŞ. ALDE CLUJ-SECRETAR DE STAT;

13. CREŢ FLORIN NICOLAE, PRIM-VICEPREŞ. PMP Baia Mare -SECRETAR DE STAT;

14. DRAGHICI IULIU VICEPREŞ, PNL Belgia-CONSILIER MINISTRU;

15. GURAN MARIA, soţia lui Virgil Guran – PNL-DIRECTOR CABINET MINISTRU;

16. GĂLĂŢEANU ANDREEA, P. PNL Focşani-CONSILIER SECRETAR DE STAT;

17. IAPĂ AUGUSTIN CĂTĂLIN,SECRETAR GEN. PNL Timişoara -SECRETAR DE STAT;

18. IGNAT OANA, PNL Alba Iulia- CONSILIER MINISTRU;

19. IRIMIA HORIA IOAN, PNL CARANSEBEŞ-CONSILIER SECRETAR DE STAT;

20. MOLNAR ŞTEFANIA BERTA, ALDE CLUJ-CONSILIER SECRETAR DE STAT;

21. MUNTEANU SORIN, PNL București-DIRECTOR CABINET SECRETAR STAT;

22. POPESCU GEORGIANA,PNL București-DIRECTOR CABINET SECRETAR STAT;

23. PĂSAT GHEORGHE, PRIM-VICEPREŞ PNL VÂLCEA- SECRETAR DE STAT;

24. REBENCIUG CEZAR IOAN, PNL Iaşi-CONSILIER MINISTRU;

25. STĂNESCU VETUŢA, consilier jud. PNL Hunedoara-SECRETAR DE STAT;

26. VESTEA MIHAIL, PRIM-VICEPREŞ PNL Braşov-SECRETAR DE STAT;

27. ŞARBEA HOREA ARTHUR, PREŞ. TNL Tg.Mureş-CONSILIER SECRETAR DE STAT.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here