ULTIMA ORĂ! VIDEO! Protest al angajaților din Ministerul Dezvoltării; sub paravanul unei reorganizări, Grindă vrea să facă loc oamenilor din PNL

0
1216

Protest, în această dimineață, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus de liberalul ion Ștefan „Grindă”. Angajații sunt nemulțumiți de disponibilizările care se fac în minister. ”Eu lucrez în cadrul autorității de management, pentru programul capacitate administrativă, suntem undeva în jur de 80 de persoane și gestionăm un program operațional finanțat de fonduri de 450 de milioane de fonduri. În momentul ăsta, avem undeva la 500 de proiecte în implementare. Am primit notificare prin mail cu preavizuri, începând de duminică ne luăm la revedere și suntem liber. Doar în serviciul meu, suntem 15 persoane. 4 am primit preaviz că plecăm acasă, trei nu au primit nimic, iar restul de opt persoane au primit că trebuie să dea examen.”, a spus unul dintre protestatari, la Antena 3.

Penelistul Ion Ștefan „Grindă” a anunțat săptămâna trecută că va reorganiza Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pe care (încă) îl conduce. Potrivit unor surse citate de cristoiublog.ro, acesta, sub paravanul unei reorganizări, vrea să facă loc oamenilor din partid. Funcționari, buni profesioniști, care nu au fost niciodată într-un partid, se tem că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care vrea să-i recompenseze ministrul. „Nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, a precizat sursa din minister pentru cristoiublog.ro.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării, deputatul Daniel Suciu, a reacționat pe pagina sa de Facebook scriind că angajații sunt „ținte numai bune de doborât” de către un ministru ce și-a aranjat rudele și pilele la vârful statului român. „Eu i-am condus pe acești oameni și văd profesioniștii ce au evitat dezangajarea fondurilor europene, văd funcționarii ce lucrau în cel mai impropriu sediu de minister dintre toate, văd responsabilii miilor de investiții peste tot în această țară și pe cei care i-au impresionat pe europeni organizând evenimente de succes pe perioada președinției noastre a Consiliului UE. Da, poate unii ar trebui să plece, se știu ei care, dar nu accept ca un ministru diletant, un ministru de care toată opinia publică râde copios, un ministru care este dovedit pentru imoralitatea angajărilor făcute prin toate instituțiilor statului să dea lecții de cinste și profesionalism unor angajați ce pot oricând să-i predea noțiuni elementare de logică, exprimare, profesionalism și seriozitate. Chiar lecții de organizare de șantier pentru grinzi puse greșit. Cu siguranță Ion Ștefan este cel mai nepriceput și cel mai slab ministru ce a condus vreodată acest minister și sper doar să nu fie neamul domniei sale așa de numeros încât să încapă toți la minister”, a scris deputatul Daniel Suciu.

Așa cum, poate, era de așteptat, funcționari publici din Ministerului Dezvoltării au depus, vineri, la Curtea de Apel București o cerere de suspendare parțială a Hotărârii de Guvern de reorganizare a instituției invocând crase încălcări ale legii în adoptarea ei, arată un articol semnat de Cora Muntean, pe cristoiublog.ro.

„Cererea este semnată de un fost secretar general adjunct, cu vechime de 10 ani în instituție, de directori care au contribuit la elaborarea Codului administrativ, cu peste 20 de ani vechime în administrația publică, directorii care au coordonat investițiile publice ale ministerului de la înființarea institutiei și foarte mulți executivi. Ministrul Ion Ștefan, zis Grindă, a trimis, chiar în ziua înregistrării acțiunii in instanță, spre aprobare la ANFP, statul de funcții nesemnat de directorii de resurse umane și de angajații de la Direcția juridică. În plus, în Monitorul Oficial a fost publicată o altă versiune a HG, diferită de forma adoptată de Guvern. Nu a avut avizul Ministerului Justiției, care a trimis observațiile la câteva zile după adoptare”, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here