Doctorul Doru Calistru, repus în funcția de director executiv la DSVSA Vrancea

0
2796

Doctorul Doru Calistru a fost repus în funcția de director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea, până la judecarea pe fond a dosarului în care acesta a contestat ordinul de schimbare din funcție. Decizia a fost dată ieri de judecătorii de la Secția a II-a Civilă și de Contencios, Administrativ și Fiscal. ,,Admite cererea de suspendare a Ordinului 310/7.01.2020 emis de ANSVSA Bucureşti. Suspendă executarea Ordinului 310/7.01.2020 emis de ANSVSA până la soluționarea definitivă a capătului de cerere privind anularea acestui act administrativ. Fixează termen la data de 16.07.2020 pentru continuarea judecăţii pe fondul cauzei. Cu citarea părţilor. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt existentă pe portalul instanței de judecată.

Doctorul Doru Calistru a fost schimbat din funcția de director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea, în ianuarie, în urma presiunilor făcute de liberali. În locul său, liberalii l-au numit director executiv interimar pe medicul Cristinel Mihai. Directorul executiv Necula Botezatu era în concediu medical de câteva luni, iar atribuțiile erau exercitate de doctorul Doru Calistru. Cristinel Mihai apare la mai multe evenimente organizate în cadrul organizației PNL Vrancea, figurând ca vicepreședinte al TNL Vrancea.

Doctorul Calistru a acuzat că asupra sa au fost făcute tot felul de presiuni și este hărțuit pentru a fi schimbat din funcție. Acesta a susținut că acuzațiile au fost atât verbale dar și prin intermediul unor documente, emise de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Un astfel de document a fost emis de ANSVSA în data de 24 februarie 2020 prin care i se cere directorului Doru Calistru să prezinte cât mai repede, un raport de activitate pentru perioada 13 iunie 2019-7 ianuarie 2020, detaliat „pe zile și ore“ (sic!!!), lucru nemaiîntâlnit până acum, după cum spun cei care lucrează în domeniu. „Având în vederere dispoziția conducerii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vă rugăm să transmiteți, cu celeritate, raportul privind activitatea desfășurată de dumneavoastră în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, pe zile și ore. Astfel, acesta va fi defalcat pe următoarele perioade: 13.06.2018-24.06.2019, director executiv adjunct al DSVSA Vrancea; 25.06.2019-07.01.2020, director executiv al DSVSA Vrancea“, se arată în adresa semnată „pentru“ de secretarul de stat Robert Viorel Chioveanu.

Contactat de reporterii noștri, doctorul Doru Calistru declara la începutul lunii martie a.c. că în continuare este vorba de hărțuire, intimidare și presiuni care se fac asupra sa pentru a-și da demisia din funcția de director executiv adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here