Baschetul pentru juniori merge până la capăt! Posibil, și în aer liber!

0
80

Liga Națională de Baschet (LNB) s-a încheiat, practic, la jumătatea lunii martie, dar abia la 19 mai Consiliul Director al Federației de specialitate a constatat ”imposibilitatea continuării” competițiilor de seniori și a dispus ”cu unanimitate de voturi încetarea sezonului competițional 2019-2020 al LNBM, LNBF și Liga I, cu clasamentele în vigoare” la 12 martie ”fără decernarea titlurilor de campioană națională”. Ceea ce înseamnă că echipa Focșaniului, CSM 2007, a încheiat campionatul pe locul al 12-lea și că și-a realizat obiectivul stabilit pentru ediția de campionat 2019-2020.

În grupa B a campionatului, al doilea nivel valoric, focșănenii s-au clasat pe locul al patrulea, cu 6 victorii și 8 înfrângeri și au intrat în grupa Galbenă, în care aveau, la momentul întreruperii întrecerii, 5 meciuri pierdute. Au făcut, însă, un lucru mult mai important decât să câștige șase partide: au câștigat un public numeros, bun cunoscător al baschetului, și care așteaptă să-și revadă favoriții jucând și oferindu-le spectacole sportive agreabile, de foarte bună calitate! Considerații legate de modul în care se va disputa o viitoare ediție de campionat este foarte dificil să fie făcute în acest moment. De altfel, nici Consiliul Director al Federației Române de de Baschet nu a avansat vreo informație despre ce și cum s-ar putea întâmpla cu competițiile de seniori.

Juniorii vor încheia pe teren campionatele!

Conducerea FR Baschet a decis ca regulamentele specifice ale campionatelor naționale de juniori să fie modificate în sensul ca acestea să fie reluate, la toate categoriile, prin organizarea unor turnee finale, ”cu participarea primelor 8 echipe”. Între acestea, la U 18, se va afla și echipa CSM 2007-LPS Focșani, pregătită de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu. Focșănenii se aflau, după 7 meciuri, cu 4 victorii și trei înfrângeri, pe locul al doilea în grupa A având ca obiectiv participarea la turneul final. În ultimul act al campionatului, focșănenii vor avea ca adversare pe ACS U BT Cluj Napoca, CSS nr. 4 București, CSU Sibiu, CSU Știința București, LPS Bihorul CSM Oradea, CS Agronomia București și CSA Steaua București. Conducerea Federației a anunțat ca perioadă de disputare a meciurilor luna august, dacă ”reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de Covid 19 vor permite”, existând posibilitatea ca unele turnee să fie organizate și în aer liber.

Conducerea formației focșănene are o foarte bună experiență în organizarea unor turnee – inclusiv finale – ale competițiilor de baschet juniori și, foarte probabil, dacă va fi posibil ca meciurile să aibă loc în sală, va licita și pentru turneul final U 18 din această vară. Există și varianta turneului în aer liber cu jocuri pe terenul de baschet recent dat în folosință ăn Crângul Petrești! Dacă va fi așa, și CSM 2007-LPS Focșani va reuși să-și adjudece organizarea turneului, ar fi o bună compensație pentru iubitorii de baschet focșăneni, care doresc să vadă la lucru pe excepționalii baschetbaliști focșăneni juniori, mulți dintre ei, și componenți ai echipei de seniori. Lotul U 18 al CSM 2007-LPS Focșani este alcătuit din Crăciun, Miron, Dima, Dragoș Cristea, Rareș Cristea, Antonescu, Nacu, Brumaru, Balaban, Bratosin, Duță, Bîra. Deocamdată, profesorul Petruț Mihai a programat reluarea antrenamentelor începând cu 1 iunie și cu respectarea rigorilor impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.

Liga de vară a LNB

Conducerea Federației a mai stabilit, în ședința din 19 mai, ca în luna august – cu respectarea ”reglementarilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19”, să fie organizată Liga de vară LNB, la masculin și la feminin, în competiție urmând să joace doar baschetbaliști români. Competiția nu va avea un caracter obligatoriu. Focșaniul nu va putea să se înscrie în Liga de vară în condițiile în care cei mai mulți jucători români din lot sunt juniorii U 18 care vor evolua în turneul final al Campionatului Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here