Marian Oprișan: Liberalii au stopat toate investițiile în Vrancea!

0
675

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a remis presei un comunicat în care arată că deși liberalii au lansat o adevărată campanie în mass-media privind realizarea unor așa zise investiții, cu speranța că mai pot păcăli pe cineva, în realitate reprezentanții Guvernului au stopat toate investițiile în Vrancea.

,,Zilele acestea, liberalii din Vrancea au lansat o adevărată campanie în mass-media cu speranța că mai pot păcăli pe cineva. După ce și-au pus coafezele secretare de stat și toate rudele lui Grindă au ocupat posturi de directori, treaba devine serioasă…în cele declarate! Reprezentanții Guvernului care, prin demersurile lor au stopat investițiile în Vrancea, spun că vor relansa turismul, că vor reabilita drumurile naționale și că vor termina Canalul Siret-Bărăgan. Întrebarea care este pe buzele tuturor este una singură: ”Ce ați fumat băieți?” fiindcă doar astfel s-ar putea explica promisiunile de acest gen. Sau…o altă explicație ar fi faptul că minciuna este patologică la un personaj precum Grindă”, se arată în comunicatul semnat de Marian Oprișan.

Șeful administrației județene a arătat că a făcut mai multe demersuri pentru realizarea unor investiți sau reorganizarea unor instituții din domeniul infrastructurii, însă toate aceste demersuri au fost blocate de liberali. Oprișan a dat ca exemplu proiectul de modernizare a DN 2 D Focșani-Tulnici-Ojdula-Târgu Secuiesc, început de PSD și stopat, timp de opt ani, de guvernele PNL și PDL.

,,Personal, am luptat de ani de zile ca să dezvolt infrastructura și să fac din Vrancea un adevărat nod rutier între Moldova și Muntenia, dar și între Dobrogea și Transilvania. Pentru o mai mare eficiență în administrare, am făcut demersurile pentru înființarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani, care, deși aprobată prin Hotărârea 17/septembrie 2019 a CNAIR, a fost blocată de Guvernul Orban, la cererea ministrului Grindă.

Cât despre dezvoltarea zonei turistice Soveja-Lepșa, cred că toată lumea știe că proiectul de modernizare a DN 2 D Focșani-Tulnici-Ojdula-Târgu Secuiesc a fost demarat de către PSD și stopat, timp de opt ani, de către guvernele PNL și PDL care s-au succedat la conducerea țării.

În 2020, acest proiect de punere în valoare a zonei montane urma să continue cu reabilitarea și modernizarea DN 2L km 60+145 – km 76+277, care face legătura între localitățile turistice Lepșa și Soveja. Spun urma, pentru că acest proiect a fost, de asemenea, blocat! La finele anului trecut, am reușit introducerea în proiectul bugetului pentru 2020 a sumei de 100 milioane lei pentru acest obiectiv de investiții. Din păcate, proiectul a fost oprit intempestiv de la finanțare, deși se afla în procedură de licitație pe SICAP, grație prezenței ministrului Grindă în guvern”, se mai arată în comunicatul de presă.

Președintele Marian Oprișan a arătat că asta face PNL cu adevărat pentru infrastructura din Vrancea și anume blochează proiectele de investiții.

,,Iată ce face PNL cu adevărat pentru infrastructura din Vrancea! Blochează proiectele aflate în derulare prin PNDL, blochează proiectul de reabilitare și modernizare a DN 2 L Soveja-Lepșa și, evident, blochează înființarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani.

Îi solicit ministrului Grindă să facă publică dovada alocării în bugetul anului 2020, a fondurilor necesare demarării proiectului „Modernizare DN 2L Soveja-Lepșa km 60+145 – km 76+277”, precum și a faptului că CNAIR va continua procedura de atribuire a contractului așa cum a fost preluată de la guvernul PSD, în luna octombrie 2019.

Astfel de politruci care își imaginează că pot spune orice, chiar și că asfaltează Canalul Siret-Bărăgan sau că fac metrou în Focșani, trebuie grav sancționați! În spatele unor astfel de declarații sforăitoare, Grindă nu face altceva decât să își pună rudele directori și să stopeze toate investițiile guvernamentale pe care județul Vrancea le are în derulare”, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here