Manevrele PNL au avut efect: Medicul Cătălin Graur și-a dat demisia

0
1076

Medicul Cătălin Graur și-a dat demisia din funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. ,,Mi-am dat demisia din funcția de director al DSP Vrancea, din motive personale. Am transmis această demisie la Ministerul Sănătății încă de vineri 22 mai și intră în vigoare marți, 26 mai, dată la care îmi expiră concediul medical”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea, Cătălin Graur. Acesta a precizat că își va relua activitatea la cabinetul stomatologic pe care îl deține împreună cu soția sa și va da startul unui proiect nou.

Medicul Cătălin Graur a fost repus în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea în data de 18 mai, prin ordin semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, un ordin aplicabil de vineri, 15 mai. Numai că marți, 19 mai, Ministerul Sănătății a remis o adresă prin care Cătălin Graur este…transferat pe funcția de director executiv al DSP Suceava. Transferul nu a mai avut loc deoarece Cătălin Graur se afla în concediu medical.

Ministrul Nelu Tătaru a emis în 18 mai și un ordin privind încetarea, începând cu data de 15 mai, a numirii lui Cătălin Bunghez pe funcția publică de director executiv pe perioada stării de urgență la Direcția de Sănătate Publică a județului Vrancea.

Cătălin Graur a fost suspendat din funcție în data de 13 aprilie la solicitarea expresă a prefectului penelist Gheorghiță Berbece. În data de 11 aprilie, prefectul a înaintat o adresă ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care propunea demiterea din funcție a lui Cătălin Graur și numirea lui Cătălin Bunghez în funcția de director executiv. Tătaru nu l-a demis pe Cătălin Graur, dar l-a suspendat, numindu-l în funcție pe Bunghez, stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL, Ana Maria Dimitriu.

Medicul Cătălin Graur a contestat în instanţă Ordinul ministrului sănătăţii, privind suspendarea sa din funcție. Iată însă că lupta sa contra manevrelor PNL încetează. Graur a deținut funcția de director executiv al DSP Vrancea din luna octombrie 2009. Practic, Cătălin Graur a condus această instituție timp de 11 ani în timpul guvernărilor PDL, USL, PSD, guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Guvernarea PNL l-a determinat prin manevre precum suspendarea și transferul să-și dea demisia astfel încât liberali precum Bunghez și Dragoș Cozma (director adjunct) să fie numiți în funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here