Impactul Covid – 19 ar putea aduce schimbări majore în industria jocurilor de noroc, unde mai multe state iau în considerare legalizarea cazinourilor online.
Covid – 19 este răspunzător pentru stagnarea mai multor activități economice, inclusiv a industriei jocurilor de noroc. Divertismentul online a rămas ultima soluție pentru perioada izolării și s-a văzut un impact pozitiv în ceea ce privește cazinourile online dar și la pariurile sportive. Cu toate cazinourile și casele de pariuri închise în toată țara, românii jucători au adoptat singura opțiune validă în perioada pandemiei – casino online România. Verificați lista cu site-uri de încredere și vedeți ce vă oferă nou industria jocurilor de noroc din România, industrie legalizată și reglementată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.
Analistul de la Morgan Stanley, una dintre cele mai importante bănci de investiții din lume, spune că jocurile de noroc online au un viitor luminos, în special în această perioadă, când toți operatorii cu săli fizice sunt blocați ca și răspuns la lupta împotriva covid-ului. Analiștii de la Morgan Stanley au declarat, de asemenea, că 5G este una dintre cele mai mari sosiri în tehnologie de la nașterea internetului și alertează la cumpărarea de acțiuni.
Industria jocurilor de noroc pe internet a raportat creșteri masive la venituri în lunile de izolare, fiind singura soluție pentru jucători de a-și satisface nevoile de divertisment. Închiderea cazinourilor terestre dar și a caselor de pariuri a avut un impact negativ major și asupra bugetului statului, obligându-l să caute noi surse de impozitare, astfel că legalizarea și lansarea jocurilor de noroc online devine o alternativă pentru mai multe state, pe plan global.
Pe de altă parte, Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri, EGBA, a contestat faptul că blocarea națională ca urmare a noii pandemii va duce la o creștere a jocurilor de noroc online și a preconizat o scădere masivă la venituri. Menționând că pariurile sportive reprezintă aproape jumătate din activitatea de pariuri online a Europei, EGBA a declarat că suspendarea evenimentelor sportive a dus deja la o scădere a activității de jocuri de noroc, care depășește cu mult orice creștere a jocurilor de cazino.
Asociația a luat măsuri drastice, ca urmare la îngrijorările statelor de creșterea dependenței de jocuri de noroc și a impus operatorilor să nu folosească reclamele la jocuri de noroc ca și soluție la probleme sociale, personale, financiare sau plictiseală.
Conform H2 Gambling capital, venitul global din jocuri de noroc este estimat sub valoarea venitului din 2013 și proiectează câștigul global de 399,6 miliarde de dolari pentru 2020, cu 15,6 % mai puțin.
Acest lucru se datorează închiderii multor operatori, restricționării cazinourilor online de către autorități și crizei cu dolari. În general, situația cu rentabilitatea jocurilor de noroc online pe fondul unei pandemii este ambiguă.
Pe de o parte, dolarul amenință industria de jocuri cu pierderi noi. Pe de altă parte, operatorii cazinourilor online de top înregistrează o creștere a numărului de jucători cu 40%, iar numărul pariurilor cu 20%. Cu toate acestea, venitul brut al operatorilor rămâne în aceleași poziții.
Atâta timp cât mulți oameni sunt obligați să rămână acasă, așa cum a ordonat guvernul, singura soluție rămâne Internetul. Acesta oferă utilizatorilor posibilitatea de comunicare, divertisment, dezvoltare și de a muncii. În ultimele luni, numărul de vizite la resursele online a crescut cu 50-70%. În același timp, veniturile comerciale ale companiilor care furnizează astfel de resurse au crescut de 5 ori.
Având în vedere cererea crescută de servicii online, este logic să presupunem că operatorii diferitelor platforme de internet vor fi în tendință, iar aceștia vor profita din plin de acest lucru și vor atrage noi utilizatori.
Boom-ul cazinourilor online se explică prin faptul că numeroși jucători au trecut la platformele online. Mai mulți jucători au început să apară în sălile de poker, ca urmare operatorii au crescut numărul de turnee de poker online. Unele țări au reacționat imediat, cum este Belarus, care a legalizat oficial cazinourile online, iar Armenia a decis să aștepte cu interdicțiile de a juca jocuri de noroc pe Internet.
Coronavirus a adus schimbări ireversibile în toate domeniile societății. Unele laturi industriale sunt în stagnare severă, cu pierderi enorme, dar platformele online au înregistrat o creștere masivă.
foto: romaniatv.net.